• Big Story

    Μαρινάκης-Χατζηνικολάου: συζητούν (τα βρίσκουν) αλλά περιμένουν

    • Αθηνά Λαρδή
    Ε. Μαρινάκης

    Ε. Μαρινάκης. Εφοπλιστής


    Ένα νέο κανάλι εάν θέλει να μπει από τις πρώτες ώρες της εκπομπής του στο άγριο πεδίο του ανταγωνισμού είναι γεγονός ότι πρέπει να έχει τους καλύτερους. Να δημιουργήσει αίσθηση έτσι ώστε να προσπεράσει τον ανταγωνισμό. Αυτός είναι ο πρώτος απλός κανόνας της τηλεοπτικής αγοράς. Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος γνωρίζει άριστα τους κανόνες των αγορών έχει αποφασίσει να χτίσει ένα κανάλι από την αρχή. Στην αρχή ο κ. Μαρινάκης προσέλαβε την ιδιαίτερα έμπειρη Εύη Κουτσαυτάκη η οποία του στήνει όλο τον μηχανισμό.

    Tις τελευταίες ημέρες ο εφοπλιστής συναντήθηκε με τον έμπειρο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου με τον οποίο συζήτησαν το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν σε πολλά όσον αφορά την τηλεοπτική τους συνεργασία. Όμως το πιθανότερο είναι ότι θα αναμένουν τις αποφάσεις του ΣτΕ όσον αφορά τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, O Νίκος Χατζηνικολάου μπορεί να μην έχει καμιά σχέση με το STAR όμως είναι σαφές ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει απόλυτα το τηλεοπτικό τοπίο (μετά το Συμβούλιο της Επικρατείας ) καθώς οι σχέσεις του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι εξαιρετικές.

    νικος χατζηνικολαου
    Ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου με τη σύζυγό του, Κρίστυ Τσολακάκη

    Σύγκρουση συμφερόντων; 

    Το mononews.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο κ. Χατζηνικολάου συζήτησε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και το θέμα του REAL Group αν και άπαντες γνωρίζουν ότι η εφημερίδα Παραπολιτικά είναι της άμεσης επιρροής του ιδίου του κ. Μαρινάκη. Επί της ουσίας υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων καθώς το Real Group εκτός από την Κυριακάτικη REAL , εκδίδει την ΑΓΟΡΑ (Σαββατιάτικη έκδοση) η οποία είναι άμεσα ανταγωνιστική με τα Παραπολιτικά και την Επένδυση που εκδίδει ο Γιάννης Κουρτάκης κάθε Σάββατο. Επιπρόσθετα υπάρχουν και τα Ραδιόφωνα Real FM και τα Παραπολιτικά FM. Το ερώτημα είναι ποιες συμφωνίες μπορούν να γίνουν όσον αφορά το μετοχικό κεφάλαιο του REAL το οποίο κατά 50% ανήκει στον Νίκο Χατζηνικολάου και το υπόλοιπο 50% στην οικογένεια Κουρή. Σε κάθε περίπτωση του mononews.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου θα επιθυμούσε μια λύση πακέτο στην περίπτωση που αναλάμβανε το ειδησεογραφικό τμήμα και την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου. Φυσικά υπάρχει και η λύση που είχε επιλέξει πέρυσι ο Νίκος Χατζηνικολάου με το STAR (εβδομαδιαία εκπομπή και σχολιαστής στις ειδήσεις).

    Πριν από λίγες ημέρες, το mononews.gr έγραφε για το νέο πρόσωπο-κλειδί που στήνει όλο τον μηχανισμό του καναλιού του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού. 

    Εύη Κουτσαυτάκη. Σε πολλούς το όνομα αυτό ενδεχομένως να μη λέει και πολλά, ωστόσο πρόκειται για ένα πρόσωπο-κλειδί στο νέο τηλεοπτικό σκηνικό που δημιουργεί η πρόσφατη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, το οποίο πιθανότατα θα μας απασχολήσει έντονα τους επόμενους μήνες.

    Εύη Κουτσαυτάκη

    Εύη Κουτσαυτάκη
    Εύη Κουτσαυτάκη. Εκπρόσωπος της εταιρίας ALTER EGO

    Πρόκειται για τον άνθρωπο που επέλεξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως επικεφαλής του στησίματος του νέου τηλεοπτικού σταθμού που ετοιμάζει, με το στήσιμο μάλιστα να προχωρά με ταχείς ρυθμούς, καθώς ήδη έχουν βρεθεί τα γραφεία του νέου καναλιού, μπαίνει στην τελική ευθεία η αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν.

     

    Ο ρόλος της Εύης Κουτσαυτάκη σε αυτές τις διεργασίες είναι κομβικός, καθώς είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος που διευθύνει το όλο εγχείρημα και φροντίζει όλες τις λεπτομέρειες, ώστε να είναι όλα έτοιμα στο νέο κανάλι όταν έρθει η ώρα να κάνει την εμφάνισή του στις οθόνες μας. Εξάλλου, ήταν η ίδια που καθόταν μπροστά από το κομπιούτερ τις ημέρες της δημοπρασίας, για λογαριασμό του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ έχει τη φήμη μίας αυστηρής, όσο και ικανής, γυναίκας.

    Πρόκειται για ένα πρόσωπο στο οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης τρέφει βαθιά εκτίμηση, και όχι άδικα, αφού η Εύη Κουτσαυτάκη έδωσε τα διαπιστευτήριά της κατά τη διάρκεια της θητείας της στον ΣΚΑΪ, όπου είχε το πόστο της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου. Μάλιστα, πίσω από την αποχώρησή της από το Φάληρο κρύβεται ένα «ζουμερό» παρασκήνιο…

    Όπως λένε πηγές με γνώση της αγοράς, η Εύη Κουτσαυτάκη είχε έρθει σε σφοδρή σύγκρουση με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Σταμάτη Μαλέλη, αφότου ο τελευταίος επέστρεψε στον σταθμό του Φαλήρου το καλοκαίρι του 2013 μετά από 11 χρόνια, και οι σχέσεις της μαζί του ήταν οι χείριστες. Ήταν μάλιστα τέτοια η κόντρα μεταξύ των δύο, που μετά από μία έντονη αντιπαράθεση η Εύη Κουτσαυτάκη απευθύνθηκε στον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, ξεκαθαρίζοντάς του ουσιαστικά πως δε «χωράνε» στο κανάλι και οι δυο τους και φέρνοντάς τον σε δίλημμα: «ή εγώ ή ο Μαλέλης».

    Η απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου ήταν ότι δεν μπορούσε να διώξει τον Σταμάτη Μαλέλη, γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση της Εύης Κουτσαυτάκη…

    Έχει μάλιστα ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι το έμπειρο στέλεχος συνεργάζεται πλέον με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε μεγάλη σύγκρουση, η οποία μέχρι τώρα εκδηλωνόταν κυρίως μέσω του ποδοσφαίρου (λόγω της ενασχόλησης του μεν Αλαφούζου με τον Παναθηναϊκό, του δε Μαρινάκη με τον Ολυμπιακό), όμως πλέον περνά και στο τηλεοπτικό τοπίο, με την «αρπαγή» της Εύης Κουτσαυτάκη να αποτελεί ένα ακόμα συμβάν στο πεδίο της μάχης…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/nees-apokalipsis-gia-pothen-esches-tou-kalogritsa/74942



    ΣΧΟΛΙΑ