• Big Story

    Στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς, 150 ακίνητα μονών του Αγίου Όρους


    Μια μεγάλη συναλλαγή, που ανοίγει το δρόμο για μεταβίβαση ακινήτων σημαντικής άξιας σε ξένα funds έχει στα σκαριά η Τράπεζα Πειραιώς. Πληροφορίες του mononews αναφέρουν ότι ως τα μέσα Μαΐου περίπου 150 μεγάλα ακίνητα, που βρίσκονται κυρίως στην Αττική και ανήκουν στην ιδιοκτησία 2 μονών του Αγίου Όρους περνούν στον έλεγχο της Πειραιώς.

    Τα μεγάλης αξίας ακίνητα είναι ενέχυρα, που έχουν δοθεί έναντι δανείων και τα οποία δεν εξυπηρετούνται πλέον κανονικά.

    Πρόκειται για δάνεια, που είχε χορηγήσει η Μarfin Bank και τα οποία ήταν εξυπηρετούμενα προ κρίσης αφού από τα μισθώματα πληρώνονταν οι δόσεις των δανείων.

    Ελέω κρίσης,ειτε τα ακίνητα παραμένουν χωρίς ενοικιαστές είτε τα μισθώματα έχουν μειωθεί, και η τράπεζα σε συμφωνία με τις μόνες θα αποκτήσει τα ακίνητα και θα προχωρήσει στην εκμετάλλευση τους.

    Η μεταβίβαση αυτή θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες κινήσεις ενεργητικής διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, αφού άφορα τουλάχιστον 150 ακίνητα υψηλής αξίας και έχει το πρόσθετο χαρακτηριστικό να γίνεται σε συμφωνία με τους δανειολήπτες.

    Οι δυο μονές του Αγίου Όρους φαίνεται να λειτουργούν με καλύτερη γνώση των συνθηκών της αγοράς από πολλούς επιχειρηματίες και με εντυπωσιακό ρεαλισμό συναινούν σε μια συναλλαγή -προτυπο, σημειώνουν παράγοντες της τραπεζικής αγοράς.

    Η Τράπεζα Πειραιώς, που βρίσκεται στο στάδιο της τελικής αποτίμησης κ μεταβίβασης των ακινήτων θα εξετάσει τον κατάλληλο τρόπο αξιοποίησής τους, πιθανώς προχωρώντας σε μεταβίβαση σε εξειδικευμένα funds.

    H τράπεζα, λόγω και των συγχωνεύσεων, που έχει κάνει, διαθέτει μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων κάτι που της επιτρέπει να ομαδοποιεί και να <αμπαλάρει> ακίνητα και να τα αξιοποιεί αναλόγως.

    Οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι μέσω της διαχείρισης των κόκκινων χαρτοφυλακίων, θα δοθεί η δυνατότητα αναζωογόνησης της αγοράς καταρχάς με ακίνητα εμπορικά ή τουριστικού χαρακτήρα για τα οποία ξένα funds έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/a-fragkou-neo-pligma-gia-ti-navios/41297

    http://www.mononews.gr/skotadi-gia-to-schedio-exigiansis-tis-evz-apo-pireos-ke-nea-diikisi/41277



    ΣΧΟΛΙΑ