• Business

    Στην… εξέδρα των τραπεζών η υπόθεση Forthnet


    Οι διαπραγματεύσεις των τραπεζών με τις Vodafone Wind για την Forthnet έχουν φθάσει σε ένα προχωρημένο στάδιο και είναι πλέον θέμα των πωλητών να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

    Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Αττικής) οι οποίες όλες μαζί ελέγχουν το 36% της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, δεν έχουν όλες την ίδια άποψη επί των θεμάτων που αναφύονται γεγονός που δυσχεραίνει τη λήψη των τελικών αποφάσεων. Στην υπόθεση φαίνεται να παρεμβαίνουν και άλλοι φορείς οι οποίοι είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη Forthnet, πιθανότατα επιθυμώντας να επανέλθουν στη διεκδίκησή της εφόσον οι διαπραγματεύσεις με τις Vodafone– Wind λήξουν χωρίς συμφωνία.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αν οι τράπεζες αποφασίσουν ότι συνεχίζουν με τις Vodafone– Wind το επόμενο βήμα θα είναι η υπογραφή ενός κειμένου τύπου μνημονίου (MOU) στο οποίο θα καθορίζονται αναλυτικά οι κινήσεις οι οποίες θα γίνουν στην κατεύθυνση υπογραφής συμφωνίας πώλησης. Από όσα έχουν γίνει γνωστά, διαδικαστικά προκρίνεται η χρήση του πτωχευτικού άρθρου 106Β η οποία προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της Forthnet.

    Μια ενδεχόμενη συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί με βάση τους κανόνες περί ανταγωνισμού από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η οποία στην περίπτωση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων λειτουργεί και ως επιτροπή ανταγωνισμού, αλλά και από την ίδια την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως έγινε στην περίπτωση της συγχώνευσης των Vodafone– Cyta, για το τμήμα της δραστηριότητας που αφορά τις υπηρεσίες περιεχομένου (συνδρομητική τηλεόραση).

    Παράλληλα εξελίσσεται και η συζήτηση για την είσοδο της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος (Mobile Virtual Network Operator – MVNO) με βάση απόφαση της ΕΕΤΤ. Η Forthnet έχει λάβει τις προσφορές από τις Cosmote και Vodafone και εκκρεμεί η απόφασή της με ποια από τις δύο εταιρείες θα προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας, υπό την προϋπόθεση προφανώς, ότι δεν θα πουληθεί και θα εξασφαλίσει τις εγγυητικές και τα κεφάλαια που απαιτούνται για να εισέλθει στην κινητή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ερωτήματα και επιπτώσεις απο την καθυστέρηση πώλησης της Forthnet

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Forthnet απαντά στον ΟΤΕ ως προς τη δυνατότητά της να γίνει εικονικός πάροχος κινητής

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Τι λέει η διοίκηση του ΟΤΕ για την είσοδο της Forthnet στην κινητή



    ΣΧΟΛΙΑ