• Big Story

    «Συναγερμός» στο υπ. Εργασίας: Τρομάζει το ενδεχόμενο «μπλοκάρισμα» της απορρόφησης των 859 εκατ. ευρώ για τις νέες συντάξεις

    εκτακτο


    Πανικό προκαλεί στο Υπουργείο Εργασίας το ενδεχόμενο  να μην προλάβουν οι υπηρεσίες των ταμείων κύριας ασφάλισης να απορροφήσουν τα 859 εκατ. ευρώ  τα οποία θα  δεσμεύσει η κυβέρνηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την καταβολή εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης το 2017, βάσει  τροπολογίας  την οποία κατέθεσαν προχθές στη Βουλή ο ΥΠΟΙΚ, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Υπ. Εργασίας, κα. Έφη Αχτσιόγλου.

    Αυτή η πιθανή αδυναμία απορρέει όχι μόνο από την  έλλειψη προσωπικού των ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κλπ), αλλά και από τις διοικητικές ανακατατάξεις, που θα συμβούν λόγω της επικείμενης ενοποίησής τους υπό τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης από 1.1.2017.

    Μάλιστα, βάσει της τροπολογίας Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου όποιο ταμείο δεν απορροφήσει έγκαιρα την προβλεπόμενη έκτακτη χρηματοδότηση για την καταβολή νέων συντάξεων, οφείλει να επιστρέψει το μη χρησιμοποιημένο ποσό που έλαβε.

    Και εάν δεν μπορεί ένα ταμείο να επιστρέψει το ποσό αυτό, τότε το κράτος θα του μειώσει αντιστοίχως την τακτική επιχορήγηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκάρει ο επικεφαλής του ινστιτούτου Bruegel: Αναπόφευκτο ένα τέταρτο Μνημόνιο για την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξαφνικός ελιγμός Αχτσιόγλου για ομαδικές απολύσεις. Προτείνει plan B

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαίες εξελίξεις. Οι θεσμοί είπαν στις τράπεζες: διώξτε τα Δ.Σ. από τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις

     



    ΣΧΟΛΙΑ