• Big Story

    Σήμερα η κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

    δικαστηριο


    Φινάλε στην εκδίκαση της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών αναμένεται απόψε καθώς το απόγευμα λαμβάνει χώρα η πέμπτη κατά σειρά Διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το τέλος της Διάσκεψης θα είναι σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακό, καθώς η όποια απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου θα σημάνει ντόμινο εξελίξεων για το πολιτικοκοινωνικό σκηνικό.

    Θα κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά; Η ζημία για την κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι ανυπολόγιστη, καθώς ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι προσδεδεμένος στο άρμα της. Θα υιοθετηθεί η εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Γεωργίου Παπαγεωργίου περί εκτάκτου ανάγκης, έτσι ώστε να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο; Τι – και κυρίως πώς – θα αποφανθεί το δικαστήριο για τον αριθμό των μόλις τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών;

    Πόσο πιθανό είναι τελικά να διέλθει αναίμακτα ο νόμος τη μέγγενη του ΣτΕ; Ο κόσμος της τηλεόρασης, χιλιάδες εργαζομένων, γνωρίζουν ότι αν το σενάριο αυτό ευοδωθεί, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

    Θα είναι, άραγε, σύνθετη η απόφαση;

    Είναι σαφές ότι το ανώτατο δικαστήριο διασκέπτεται υπό συνθήκες πρωτόγνωρης πίεσης. Οι δικαστές, με γνώση και πείρα αξιοσημείωτη, έχουν αποφασίσει ασφαλώς και άλλες φορές για ζητήματα μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το γήπεδο του Παναθηναϊκού ως τα Μνημόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάμερες και τα τηλεοπτικά βαν ξημεροβραδιάζονται στην Πανεπιστημίου…

    Ποτέ άλλοτε, όμως, ένα υπό εκδίκαση ζήτημα δεν είχε καταστεί τόσο κομβικό για τις πολιτικές εξελίξεις. Ποτέ άλλοτε, η υπόθεση που ήταν στο τραπέζι της Διάσκεψης, κεκλεισμένων των θυρών, δεν είχε θεωρηθεί καταλύτης για τα μελλούμενα, δεν ενείχε «υπαρξιακά» ερωτήματα για πολιτικά πρόσωπα και απλούς πολίτες.

    Παρά το γεγονός ότι τα παρατράγουδα που συνόδευσαν τις τέσσερις Διασκέψεις, μέχρι σήμερα, ήταν πολλά, από τον πειθαρχικό έλεγχο ανώτατου δικαστικού μετά τη δημοσιοποίηση προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ως την απουσία αναπληρωτή σε περίπτωση απροόπτου, εντούτοις το ΣτΕ διασκέπτεται. Και απόψε αναμετράται με τον εαυτό του, με το κύρος και την ιστορία του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πού κολλάει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Κίνδυνος εγκλωβισμού 400 χιλ. μικροοφειλετών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Wells Fargo: Αυτές είναι οι προβλέψεις μας για Τσάκο και Φράγκου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άφαντος ο Γριβέας για τους εργαζόμενους του Αστέρα ενώ εξακολουθεί να εισπράττει 200.000 ευρώ (+35.000 αύξηση)!



    ΣΧΟΛΙΑ