• Κοινωνία

    Σύλληψη «βόμβα» γνωστού δικηγόρου για τη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού

    • NewsRoom

    Γιώργος Αντωνόπουλος. Δικηγόρος


    Σε μια σύλληψη «βόμβα», ενός από τους γνωστούς ποινικολόγους της Αθήνας, προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι Αστυνομικές Αρχές, στο πλαίσιο της υπόθεσης για τη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εφέτης Ανακριτής που μελετά την υπόθεση εξέδωσε εντάλματα για δύο δικηγόρους. Ο ένας εξ αυτών είναι ο Γιώργος Αντωνόπουλος ο οποίος ήταν δικηγόρος στην υπόθεση της Energa-Hellas Power. O Αντωνόπουλος είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από δύο Αλβανούς, ενώ είχε κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο.

    Παράλληλα συνελήφθη μια ακόμα γυναίκα δικηγόρος, η οποία υπήρξε συνήγορος ενός εκ των δύο Αλβανών στην υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

    Οι πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές λένε πως προέκυψαν ενδείξεις πως  υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής τους σε κάποιες ενέργειες των Αλβανών μαφιόζων, οι οποίοι εκτελούσαν συμβόλαια. Οι δύο δικηγόροι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

    Υπενθυμίζεται πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία απέτρεψε τη δολοφονία Πακιστανού για τον οποίο είχε εκδοθεί συμβόλαιο θανάτου, με καθοδηγητές μέσα από τις φυλακές. Στο πλαίσιο της έρευνας για την ονομαζόμενη «μαφία του Κορυδαλλού» ύστερα από παρακολουθήσεις τηλεφώνων και έρευνες, προέκυψαν και άλλα άτομα που δραστηριοποιούνται, εκτός των άλλων, σε εμπόριο ναρκωτικών και παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας των πέντε, δέκα, είκοσι και πενήντα ευρώ, που ετοιμάζονταν να ρίξουν στην κυκλοφορία.

    Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δύο δικηγόρων ακολουθεί: 

    Ανακοινώνεται ότι τις απογευματινές ώρες σήμερα, 28-03-2019, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), δύο ημεδαποί, ένας άντρας και μία γυναίκα, σε εκτέλεση αντίστοιχων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη Αθηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

    Οι συλληφθέντες αύριο θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές τις πρωινές ώρες .

    Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει σχετικά:

    Με αφορμή τις σημερινές συλλήψεις δύο δικηγόρων Αθηνών από την Ελληνική Αστυνομία, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» που δρούσε στις φυλακές
    Κορυδαλλού το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαναλαμβάνει ότι παρά το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κουβάρι βίας και εγκλήματος, μέσα ή έξω από τις φυλακές, σιγά-σιγά ξεπλέκεται.

    Η ανάπτυξη των εγκληματικών φαινομένων αντιμετωπίζεται μεθοδικά και συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης: Άνδρας έπεσε από τα τείχη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλίας Αναγνωστόπουλος: Ο νέος Ποινικός Κώδικας και οι επικριτές του



    ΣΧΟΛΙΑ