• Big Story

    Πώς μια κόκκινη γραβάτα (δώρο του Ζάεφ;) μόλις «έπνιξε» επικοινωνιακά τον Αλέξη Τσίπρα

    ζώδια


    Η εμφάνιση του πρωθυπουργού στο Ζάππειο Μέγαρο κατά την… «φιέστα της γραβάτας», στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Κάμμένος πανηγύρισαν την συμφωνία του Eurogroup για το χρέος και το τέλος του τρίτου μνημονίου (αποφεύγοντας βέβαια να αναφερθούν στην βαριά εποπτεία, τις υποχρεώσεις και τους όρους που θα συνοδεύουν την μεταμνημονιακή εποχή), σχολιάστηκε έντονα. Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε με… γραβάτα.

    Ο πρωθυπουργός προσπάθησε με έναν έντονο συμβολισμό να πείσει για την επιτυχία της συμφωνίας. Ωστόσο, η εικόνα προκάλεσε μάλλον γέλια, σκωπτικά σχόλια και καυστική κριτική στους Έλληνες πολίτες, παρά ενθουσιασμό.

    Παράλληλα, η επιλογή του κόκκινου (γκρενά, για την ακρίβεια) χρώματος της γραβάτας, προκειμένου πιθανότατα να τονίσει την Αριστερή του ιδεολογία, αποδείχθηκε λάθος καθώς οι περισσότεροι θεώρησαν πως πρόκειται για την κόκκινη γραβάτα του Ζόραν Ζάεφ, την οποία ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δώρισε στον Αλέξη Τσίπρα κατά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Άθελά του ο πρωθυπουργός κατάφερε να κάνει αυτό που προσπαθούσε να αποφύγει. Να συνδέσει την συμφωνία του Eurogroup με την διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό.

    Αν και είναι μάλλον απίθανο να πρόκειται για την ίδια, η κόκκινη γραβάτα έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να επιτεθεί και για τα δύο θέματα στον πρωθυπουργό. «Η φαιδρή εικόνα του κ. Τσίπρα με τη γραβάτα-δώρο του κ. Ζάεφ δεν επιτρέπει κανένα σχόλιο για τα ψέματα που τη συνόδευσαν. Μέχρι εδώ, όμως. Οι Έλληνες δεν έχουν πάθει ανοσία στην ανοησία. Και προσβάλλονται όταν στη θέση του πρωθυπουργού τους αντικρίζουν, δυστυχώς, έναν αδίστακτο υποκριτή, επικεφαλής ενός κυνικού θιάσου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η επικοινωνιακή στρατηγική του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο θέμα αποδεικνύεται λανθασμένη. Η βιαστική «λαμπερή φιέστα» στην οποία μετέτρεψε την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, η εμφάνιση του με τη γραβάτα και το σόου που έστησε γύρω από αυτή (πετώντας την στο τέλος της ομιλίας του), αλλά και τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, είχαν προβλεφθεί με ακρίβεια από στελέχη της αντιπολίτευσης εδώ και μήνες. Έχοντας, επιπλέον, τόσο πρόσφατα βγει «πληγωμένος» από την υπόθεση του Σκοπιανού (και, μάλιστα, έχοντας δίπλα του τον Πάνο Καμμένο να προσπαθεί, ξανά, να χρησιμοποιήσει την απόφαση του Eurogroup για να δικαιολογήσει την «κωλοτούμπα» του στο ζήτημα κατά την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή) κατάφερε να «κάψει», με ένα μάλλον φαιδρό θεάμα, ακόμα και τις θετικές εντυπώσεις που μπόρεσε να κερδίσει με την παρουσία του, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την σύντομη και μετρημένη συνομιλία του μπροστά στις κάμερες με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ για Τσίπρα στο Ζάππειο: «Η θλιβερή φαρσοκωμωδία που κυβέρνησε τη χώρα φτάνει στο τέλος της»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαφαζάνης: «Ο Τσίπρας δένει στον λαιμό του γραβάτα, ενώ περνά θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων»
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάρτι έστησε το Twitter με τον Αλέξη Τσίπρα και την κόκκινη γραβάτα



    ΣΧΟΛΙΑ