• Κοινωνία

    Πόρισμα για Μάτι: Εκείνοι καίγονταν και στην πυροσβεστική τους ειρωνεύονταν


    Συνέβησαν κι αυτά το απόγευμα που γράφτηκε η ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι.

    Κάτοικοι εγκλωβισμένοι μέσα στις φλόγες και τους καπνούς, γονείς με βρέφη στην αγκαλιά κι ανήμποροι ηλικιωμένοι, καλούσαν πανικόβλητοι το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής, ζητώντας βοήθεια κι άκουγαν βρισιές και ειρωνείες.

    Οι διάλογοι που εμπεριέχονται στο εισαγγελικό πόρισμα προκαλούν σοκ.

    “Έρχονται κυρία μου, έρχονται, το κέρατο μου, έρχονται».

    «Αυτό σας λέω κυρία μου ότι μπορούμε κάνουμε. Δεκαπέντε αυτοκίνητα είκοσι έρχονται, μακάρι να γεννήσουμε και άλλα».

    «Δεν κατάλαβα το ύφος σας κύριε….όχι, όχι τι είσαστε εσείς τι δεν καταλάβατε πολίτης είμαι έχετε υποχρέωση τι είσαστε μαγαζί σας είναι η Πυροσβεστική, δεν το κατάλαβα; ….Κι εγώ δεν το κατάλαβα».

    «Εντάξει δεν είναι ταξί να το παραγγείλουμε κινδυνεύει κάποιος, μπορεί να κινδυνεύει κάποιος άνθρωπος θα το δούμε έτσι; Θα ρθει», «καπνός στην Αττική, ο καπνός μην παραπονιέστε και φωνάζετε όλοι».

    Οι διάλογοι είναι μεταξύ πυρόπληκτων με τους τηλεφωνητές- χειριστές του προγράμματος της πυροσβεστικής για τη διαχείριση των συμβάντων διάσωσης και πυρκαγιών σε σπίτια “199”- ΣΕΚΥΠΣ.

    Με απρεπείς εκφράσεις, εμπλεκόμενοι φορείς και άμεση δράση προσπαθούσαν να συντονιστούν.

    «Θέλω τροχαία στα φανάρια στη διασταύρωση στη Ραφήνα….στη Ραφήνα έχω φωτιές από εκεί πέρα….τι είναι αυτό στο Ν. Βουτζά, χε@@@καμε. Ο παππούς θα πεθάνει εκεί μέσα, μ@@@@@ είναι να πεθάνει ο παππούς….θέλω τροχαία στη διασταύρωση για Ραφήνα».

    Σοκαριστικός και ο διάλογος αξιωματικού του Π.Σ. με τον αξιωματικό υπηρεσίας του “199”.
    Μιλούν για τη φωτιά στην Κινέτα: «Τώρα να καούν για να βάλουν μυαλό ρε φίλε….Ναι μπορεί να έχουμε 50 νεκρούς για πλάκα για τον κάθε β@@@@ τώρα….Τα όρνια να μείνουν εκεί” .

    Στις 18:13 μία οικογένεια που βρίσκεται στο σπίτι της στο Νέο Βουτζά τηλεφωνεί στο “199” με τη φωτιά να καίει την αυλή και το αυτοκίνητο της.

    «Γύρω γύρω τώρα καίγονται όλα, έχουν καεί όλα εμείς είμαστε μέσα, έχει πολύ καπνό… χάλασε το αυτοκίνητό μας, κάηκε, τί λέτε τώρα;…»

    Χειριστής – τηλεφωνητής: «Σιγά σιγά προς την παραλία δεν μπορείτε να πάτε; Έχετε αυτοκίνητο;»

    Γυναίκα «Όχι ρε παιδιά αφού έχω μωρό 13 μηνών και πόσο θα αναπνεύσει, δεν ξέρω κάντε κάτι».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίθεση Δούρου σε Μητσοτάκη και Γεννηματά για το Μάτι: «Είμαι η τελευταία που μπορεί να απειληθεί με παραίτηση»!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολόκληρη η εισαγγελική διάταξη-κόλαφος για την τραγωδία στο Μάτι: «Απόλυτο αλαλούμ»



    ΣΧΟΛΙΑ