• Big Story

    Όλοι μαζί: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ , Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ – Ψήφισαν “ναι” στην τροπολογία για το δώρο στους συνταξιούχους


    Με 196 “ναι”, 61 “παρών” και 43 απουσίες ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια στην Βουλή επί της τροπολογίας που περιλαμβάνει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το επίδομα βοήθειας για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

    Ο πρωθυπουργός αποφάσισε χθες, μετά τα αρνητικά νέα για το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, να ζητήσει την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, σε ένα μίνι δημοψήφισμα ανάμεσα στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

    Ωστόσο η κίνησή του προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η οποία παρά το γεγονός πως είχε δηλώσει πως θα υπερψηφίσει στο σύνολό της την τροπολογία, αποφάσισε τελικά να διαφοροποιηθεί.

    Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει «παρών», Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων αποφάσισαν να απέχουν από τη ψηφοφορία ενώ «Ναι» στην τροπολογία επέλεξαν να ψηφίσουν, πέρα από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ – αν και στο εσωτερικό του εκφράστηκαν ισχυρές αντιδράσεις – το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Θετικά ψήφισαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στάθης Παναγούλης, Νικος Νικολόπουλος, Δημήτρης Καρράς.

    Απουσίαζαν 14 βουλευτές από τη ΝΔ, ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (ασθενής), η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ (απουσιάζει στις Βρυξέλλες), 5 βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, 3 από το ΚΚΕ, 8 από το Ποτάμι, 8 από την Ένωση Κεντρώων και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα τροπή στον καυγά Πολάκη – Άδωνι: Απειλεί θεούς και δαίμονες η Ευγενία Μανωλίδου (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Τσίπρας: Το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων είναι παραβίαση της συμφωνίας – Ακραίοι κύκλοι θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνέντευξη Τύπου στις 19:30 από τις Βρυξέλλες παραχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας



    ΣΧΟΛΙΑ