• Big Story

    Μαύρη Θάλασσα: Ο τραγικός απολογισμός – Κανένας επιζών από το Τουπόλεφ (video)

    Τουπόλεφ


    Κανένας επιζών δεν βρέθηκε από την τραγωδία που σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, όπου συνετρίβη το πρωί των Χριστουγέννων ένα ρωσικό Τουπόλεφ, όπως ανακοίνωσε ο αρχιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, διέταξε την συγκρότηση επιτροπής έρευνας υπό τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ με σκοπό τη διαπίστωση των αιτίων της συντριβής του αεροσκάφους.

    Τουπόλεφ

    Συγκεκριμένα, ο Πούτιν ζήτησε από τον Μεντβέντεφ να «συγκροτήσει και να ηγηθεί κυβερνητικής επιτροπής έρευνας η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του Tu-154 στο Σότσι», όπως σχετικά ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, διευκρινίζοντας την ίδια στιγμή πως ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε «τα βαθύτατα συλλυπητήριά του» στους συγγενείς των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού (χορωδία Αλεξαντρόφ) που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τους Ρώσους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία.

    Τουπόλεφ

    Στη θαλάσσια περιοχή 2-3 χιλιόμετρα από την παραλία του Σότσι, αρμάδα του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, μαζί και ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βαθυσκάφη και 63 δύτες πραγματοποιούν ενδελεχείς έρευνες στη θαλάσσια περιοχή που κατέπεσε το Τουπόλεφ.

    Προς το παρόν, το κεντρικό τμήμα του αεροσκάφους έχει εντοπιστεί, ενώ δύτες ανέσυραν τα πτώματα επιβατών από βάθος 70 μέτρων. Οι έρευνες πρόκειται να κρατήσουν ώρες, ίσως και μερικές μέρες καθώς εκτελούνται σε μεγάλο βάθος αλλά για το λόγο ότι οι καιρικές συνθήκες στα ανοικτά του Σότσι χειροτερεύουν.

    Τουπόλεφ

    Αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

    Από την άλλη, ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βίκτορ Όζεροφ, αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυστυχήματος, αποκλείει πλήρως την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς το αεροσκάφος ήταν του υπουργείου Άμυνας και ο εναέριος χώρος ρωσικός.

    Μετά την απογείωση το αεροσκάφος έπρεπε να εκτελέσει αναστροφή στον αέρα, πάνω από τη θάλασσα, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στην τροχιά που έπρεπε, όπως εξηγεί ο Όζεροφ.

    Δείτε το video με την τελευταία απογείωση του Τουπόλεφ:

    https://youtu.be/IFBGdzuApAc

    «Αυτό που τώρα προέχει, είναι η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και όχι οι εικασίες για τρομοκρατική πράξη που δεν το χωρά ο νους μας ότι θα μπορούσε να συμβεί σε αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας», τονίζει χαρακτηριστικά και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Δούμας, Αντρέι Κρασνόφ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χριστουγεννιάτικη τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα: Συνετρίβη Τουπόλεφ με 92 επιβάτες 2 λεπτά μετά την απογείωση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απέραντος θρήνος: Δείτε ποια ήταν η χορωδία Αλεξαντρόφ που επέβαινε στο μοιραίο Τουπόλεφ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνικό πένθος στη Ρωσία κήρυξε ο Πρόεδρος Β. Πούτιν μετά τη συντριβή του Τουπόλεφ

     



    ΣΧΟΛΙΑ