• Big Story

    Σώρρας: Στον Άρειο Πάγο οι δικογραφίες που τον καίνε

    Σώρρας

    Αρτέμης Σώρρας


    Αρτέμης Σώρρας. Ο βίος και η Πολιτεία του Αρτέμη Σώρρα και των οπαδών του βρίσκονται υπό εισαγγελική διερεύνηση.

    Μια σειρά από δικογραφίες έχουν ανασυρθεί εδώ και καιρό από το αρχείο με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

    Το βασικό αδίκημα που ερευνήθηκε από την οικονομική αστυνομία αφορά την προτροπή της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Η πρώτη έρευνα διενεργήθηκε με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου από την οικονομική αστυνομία και ήδη ολοκληρώθηκε το στάδιο της συλλογής καταθέσεων και στοιχείων. Ο φάκελος θα εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα που διαβίβασε ο υπουργούς Δικαιοσύνης για το θέμα στον Άρειο Πάγο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα με την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων.

    Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε σε εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από μερίδα πολιτών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από το κόμμα του Αρτέμη Σώρρα με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα όποια χρέη τους από τα ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας. Προς το παρόν δεν έχει προκύψει ότι για αυτές τις εξουσιοδοτήσεις απαιτήθηκε κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα.

    Η τρίτη δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή τη διανομή των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από μέλη του κόμματος Σώρρα.

    Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου αίτημα να μελετηθεί η απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη.

    Μετά από αναφορά δικηγόρου της Αθήνας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα μελετήσει εάν θα ασκηθεί αναίρεση υπέρ του νόμου για αυτή τη δικαστική απόφαση.

    Την ίδια στιγμή ο επιθεωρητής του Αρείου Πάγου μετέβη στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να ερευνήσει εάν πράγματι εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα για ευθύνες διοικητή δημόσιας υπηρεσίας για μη αποδοχή εξουσιοδότησης από οπαδό του Σώρρα.

    Εισαγγελικές πηγές διαψεύδουν ότι υπάρχει έρευνα με τέτοιο αντικείμενο αλλά έρευνα για την εξουσιοδότηση που κατατέθηκε.

    Η υπόθεση που φέρεται να οδεύει προς το αρχείο αφορά ιδιωτική διαφορά για κατάληψη οικίας που κατέληξε σε αγωγή και επιδίκαση αποζημίωσης με τον εναγόμενο να ζητά να εισπραχθεί το ποσό από τα ομόλογα Σώρρα.

    Επίθεση του ΥΠΔΙΚ στη Νέα Δημοκρατία για τον Σώρρα

    Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για τον Αρτέμη Σώρρα:

    «Η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας καθώς για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της, το φαινόμενο Σώρρα, εγκαλεί σήμερα την Κυβέρνηση.

    Είναι εντυπωσιακό ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό.

    Το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την Κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό.

    Ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής ζήτησε να ενημερωθεί τόσο για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης απόφασης όσο και για την πορεία της υπόθεσης.

    Σήμερα δε, διαβίβασε αμέσως την απόφαση στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για περαιτέρω έλεγχο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι λένε οι εφοριακοί στους φορολογούμενους που τους πάνε τις εξώδικες δηλώσεις του Σώρρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέμης Σοφός για Σώρρα: “Ενδεχομένως να μιλάμε για εγκληματική οργάνωση!”

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αρτέμης Σώρρας: Δικηγόρος καταθέτει αναφορά στην Εισαγγελία του ΑΠ



    ΣΧΟΛΙΑ