• Big Story

    Ραγδαίες εξελίξεις: Βράζει η Επιτροπή μετά τις αποκαλύψεις Καμμένου ότι ένα αόρατο χέρι αλλοίωσε το πόρισμα για τα ΜΜΕ

    δημητρης καμμενος

    Δημήτρης Καμμένος, ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην ΑΝΕΛ)


    Τα πάνω κάτω έχουν φέρει οι σοβαρές καταγγελίες του αντιπροέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, Δημήτρη Καμμένου, ότι “ένα αόρατο χέρι” παρενέβη και αλλοίωσε το τελικό πόρισμα για τα δάνεια στα ΜΜΕ που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Δημήτρης Καμμένος,  με τηλεφωνική του συνέντευξη στο www.protothema.gr καταγγέλλει πως «ένα αόρατο χέρι» έβαζε και αφαιρούσε αποσπάσματα στο κεφάλαιο του πορίσματος που αναφέρεται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και επισημαίνει ότι «η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα είναι περίεργη. Θα τα πω όλα. Λέω την αλήθεια. Υπήρχε ένα αόρατο χέρι που το αφαίρεσε αυτό».

    Μετά από αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής χτενίζουν λέξη-λέξη το κείμενο του Πορίσματος.

    Ο κ. Καμμένος ομιλεί ευθέως για την περίφημη παράγραφο που υπήρχε στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που ανέφερε ότι «σε αυτή τη βάση σήμερα, η εταιρεία που εκδίδει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εμφανίζεται με ενήμερα δάνεια, υγιής και χωρίς προβλήματα» και η οποία χθες, ως διά μαγείας, απαλείφθηκε από το κείμενο του πορίσματος!

    Στη συνέντευξή του ο Δημήτρης Καμμένος ξεκαθαρίζει πολλές φορές και με διαφορετική φρασεολογία ότι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι ενήμερο εις ό,τι αφορά την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει και δεν είναι «μπαταχτσής», ακυρώνοντας την επιχειρηματολογία που προσπάθησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με… non papers και ανακοινώσεις.

    «Δεν είναι τα δάνεια που έχει το Πρώτο Θέμα θαλασσοδάνεια και απλήρωτα» σημειώνει ο κ. Καμμένος. Τονίζει σε άλλο σημείο ο αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής: «Είναι ενήμερα όλα τα δάνεια του Πρώτου Θέματος, όλων των εταιρειών και εξυπηρετούνται κανονικά. Οπότε δεν τίθεται θέμα θαλασσοδανείων ή μπαταχτσήδων ή στρατηγικών κακοπληρωτών όσον αφορά στο Πρώτο Θέμα».

    Ο Δημήτρης Καμμένος είναι επίσης κατηγορηματικός και για το θέμα της προσθήκης παραγράφου που αναφέρεται σε φορολογική υπόθεση του Θέμου Αναστασιάδη από το 2007, δηλώνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν έχει καμία σχέση με την Εξεταστική Επιτροπή και ότι η υπόθεση για την οποία ελεγχόταν ο κ. Αναστασιάδης «έχει τελεσιδικήσει».

    Να σημειωθεί ότι ο κ. Καμμένος δεν είναι απλός βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Ο κ. Καμμένος ήταν παρών σε όλη τη διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων και συμμετείχε στη διαδικασία σύνταξης του πορίσματος όπου και συνεισέφερε τα μέγιστα λόγω της προηγούμενης εργασιακής του εμπειρίας σε μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς του εξωτερικού.

    Τι έγινε χθες το βράδυ

    Τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντ. Μπαλωμενάκης όσο και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας, λίγο  πριν ξεκινήσει τόσο η χθεσινή συνεδρίαση όσο και της περασμένης Παρασκευής, διαβεβαίωναν ότι θα υπήρχαν ορισμένες αλλαγές.

    Οι διαβεβαιώσεις αυτές φαίνεται πως λειτούργησαν καθησυχαστικά ως προς τα μέλη της Εξεταστικής καθώς, όπως παραδέχονται, “δεν κάθισαν να χτενίσουν λέξη λέξη το κείμενο που τους παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή”.

    Σημειώνεται ότι από την συνεδρίαση της Παρασκευής, όπως και χθες, απουσίαζε ο Δημήτρης Καμμένος, ενώ χθες απουσίαζαν ακόμα έμπειρα στελέχη της όπως ο κ. Μ. Βορίδης από τη Νέα Δημοκρατία και ο Γ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι.

    Ο κ. Καμμένος, ο οποίος αφήνει σοβαρότατες αιχμές με τις δηλώσεις του στο protothema.gr για αλλαγές στο Πόρισμα είχε διαφοροποιηθεί και σε άλλες συνεδριάσεις της Εξεταστικής.  Η πιο “ηχηρή” από αυτές ήταν σχετικά με την κλήση κι άλλων μαρτύρων που πρότεινε η αντιπολίτευση μεταξύ των οποίων ο κ. Αρης Δαβαράκης, ο κ. Οικονομόπουλος, περίπου άλλοι δέκα συνολικά. Μάλιστα στην σχετική ψηφοφορία που είχε γίνει τότε η κλήση τους μπήκε σε ψηφοφορία και “χάθηκε” με οριακό αποτέλεσμα (12/11).

    Ο διάλογος Λοβέρδου-Μπαλωμενάκη  χθες το βράδυ (απόσπασμα από τα πρακτικά)

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω να ξέρω εάν το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε. Εάν δεν άλλαξε, έχετε δίκιο. Αυτή πρέπει να είναι η διαδικασία.

    ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Θα σας πω.

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εάν άλλαξε, όπως ενημερωνόμαστε από εδώ και από εκεί, θα παρακαλούσα πολύ να ξεκινήσουμε με την κανονικότατη προτίμηση.

    ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Επειδή το θέτετε, κύριε Λοβέρδε, εάν θυμάστε την προηγούμενη φορά είχα πει το εξής: Όπως όλα τα κόμματα, έτσι και η Πλειοψηφία είχε την υποχρέωση να παραδώσει ένα κείμενο σε τακτή ημέρα, όπως και έκανε. Δηλαδή, εάν θυμάμαι καλά, ήταν αμέσως μετά τη λήξη της προηγούμενης συνεδρίασης.

    Αυτό που γνωρίζω είναι ότι προστέθηκε μία ή μιάμιση σελίδα για την “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”, με βάση την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία νομίζω ότι δεν περιέχει πράγματα που μπορούν τώρα να μας απασχολήσουν.

    Αυτή η προσθήκη συμπεριλαμβάνει αναπαραγωγή εν πολλοίς των στοιχείων της εκθέσεως της Τράπεζας της Ελλάδος. Δύο στοιχεία τα οποία είχαν θίξει και οι εργαζόμενοι, δηλαδή ότι παρατηρήθηκε μια εκροή προϊόντος δανείου από την εταιρεία προς άλλες κατευθύνσεις. Αυτό επισημαίνεται, χωρίς να λαμβάνεται θέση, καθώς δεν είχαμε τέτοια δυνατότητα. Απλώς, συνδέουμε την καταγγελία που είχαν κάνει οι εργαζόμενοι με το εύρημα της Τράπεζας της Ελλάδος και τίποτα παραπάνω.

    Από ό,τι πληροφορούμαι, κύριε Λάππα -και εάν υπάρχει άλλη πληροφόρηση να με ενημερώσετε- υπάρχει και μια επεξήγηση τεχνικών όρων τραπεζικού χαρακτήρα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα παραπάνω, λοιπόν. Ούτε τα πολιτικά συμπεράσματα ούτε κάτι άλλο.

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ζητάω να έχουμε τα κείμενα και να κάνουμε ένα πεντάλεπτο διάλλειμα για να τα διατρέξουμε.

    ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δεν έχω αντίρρηση.

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εάν είναι έτσι, δεν διαφωνώ. Σας εμπιστεύομαι, αλλά έχω αντιφατική πληροφόρηση για ορισμένο θέμα που μπορεί να μην ευσταθεί.

    ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εάν έχετε την καλοσύνη να μου το πείτε.

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δίνω προτεραιότητα στα έγκυρα των πληροφοριών, που είναι τα δικά σας. Αλλά, δεν μπορώ και να παρακάμψω τα υπόλοιπα, γιατί δεν έχουμε άλλη συνεδρίαση. Θα τελειώσουμε σήμερα.

    ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το σέβομαι αυτό. Αλλά, πρέπει να σας πω ότι όπως και το δικό σας κείμενο και το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε στις 13.25’ και ήταν το τελικό κείμενο, το απαρασάλευτο και αναλλοίωτο. Δεν θέλω να σας βάλω να πάτε στη Γραμματεία, αλλά να παρακαλέσω τις υπηρεσίες της Βουλής να έλθει το κείμενο εδώ διαρκούσης της συνεδριάσεως για να μην καθυστερήσουμε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Κ. Κυρανάκης. O ισχυρότερος της λίστας Forbes λέει: Εάν θέλουμε συντάξεις πρέπει να έχουν δουλειές οι μικροί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζορτζ Σόρος κατά πάντων: Απατεώνας ο Τραμπ, απειλή ο Πούτιν, καταστροφική η Μέρκελ


    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβα από Γαβρόγλου: Προτείνει «λουκέτο» στα ΤΕΙ χωρίς ζήτηση



    ΣΧΟΛΙΑ