• Business

    Παρασκήνιο και εκπλήξεις στην Sarantis: Γιατί συναντήθηκαν με το QCM-Η κ. Σαράντη στην επιτροπή Ελέγχου


    To mononews.gr επανέρχεται στο θέμα των ραντεβού που πραγματοποίησε το QCM του Γκάμπριελ Γκρέγκο στο roadshow της Νέας Υόρκης (πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών) καθώς όπως προκύπτει μια από τις εισηγμένες που είδαν οι αναλυτές του fund ήταν η Σαράντης. Αυτό βεβαίως δεν λέει τίποτε γιατί το QCM ξεκίνησε και συνεχίζει να ακολουθεί long στρατηγικές και τοποθετήσεις. Άλλωστε και στη Folli Follie ως long επενδυτής μπήκε. Ούτε το γεγονός ότι ελεγκτής στη Σαράντης δεν είναι κάποια από τις «Big 4» εταιρείες αλλά η «BDO Ορκωτοί Ελεγκτές» λέει κάτι. Δικαίωμα κάθε εταιρείας είναι να επιλέγει τον ελεγκτή που θέλει, όπως ήταν και της Folli Follie. 

    Αλλά και το ότι τα τρία αδέλφια Σαράντη μετέχουν στο δ.σ. της εταιρείας επίσης δεν αποτελεί λόγο για κάποιου είδους κριτική.

    To πρόστιμο και η Επιτροπή Ελέγχου 

    Μπορεί βέβαια κάποιος να θελήσει να σχολιάσει το γεγονός της πληθώρας των θυγατρικών της Sarantis σε διάφορες χώρες όπου έχει παρουσία και το ότι ακόμη δεν έχουν αναρτηθεί οι οικονομικές καταστάσεις των θυγατρικών του ομίλου. 

    Ακόμη και το ότι στη Σαράντης επεβλήθη πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χονδρική και λιανική πώληση καλλυντικών, κύρωση που η εταιρεία απορρίπτει φυσικά υποστηρίζοντας ότι δεν ευσταθεί. 

    Επίσης ότι στην Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας, μέλος είναι η κ. Αικατερίνη Σαράντη, συγγενικό πρόσωπο του προέδρου και του CEO. Η κ. Σαράντη είναι Ψυχολόγος στο επάγγελμα. Δηλαδή δεν έχει καμμία σχέση με τα οικονομικά. Αλλά και πάλι ίσως στη Σαράντης να επιμένουν να αγνοούν πως σοφός δεν είναι αυτός που μαθαίνει από τα παθήματά του, αλλά από τα παθήματα των άλλων. Υπενθυμίζεται ότι στην επί χρόνια Folli Follie πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου (ιδιαίτερα σημαντική στη λειτουργία κάθε εισηγμένης) ήταν ο πεθερός του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ο οποίος είναι γιατρός στο επάγγελμα.

    Σαράντης όμιλος
    Γρηγόρης Σαράντης, πρόεδρος ομίλου Σαράντη
    Κυριάκος Σαράντης, αντιπρόεδρος του ομίλου Σαράντη

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Folli Follie: Rothschild και Alvarez & Marsal ξεκλειδώνουν το μαύρο κουτί της Ασίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Παπαδόπουλος: Ο CEO της προβληματικής Forthnet που παίρνει περισσότερα από το Μάριο Ντράγκι…



    ΣΧΟΛΙΑ