• Business

    Π. Παπάζογλου (Ernst & Young): Σε ενάμιση μήνα η ολοκλήρωση του ελέγχου στη Folli Follie

    Παναγιώτης Παπάζογλου. Επικεφαλής ΕΥ Ελλάδος


    Σε ενάμιση μήνα (τέλη Αυγούστου) εκτιμά πως θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Folli Follie -στα οικονομικά της στοιχεία- ο επικεφαλής της Ernst & Young (ΕΥ) Ελλάδος κ. Πάνος Παπάζογλου, όπως ανέφερε στο περιθώριο εκδήλωσης για τις ελληνικές εξαγωγές.

    Ο κ. Παπάζογλου ανέφερε ακόμη ότι η έρευνα περιλαμβάνει και τα ταμειακά διαθέσιμα της Folli Follie, ενώ τόνισε πως παράλληλα διεξάγεται άλλη έρευνα από μεγάλο πολυεθνικό  ελεγκτικό οίκο.

    Τα ευρήματα και των δύο ερευνών θα ολοκληρωθούν ταυτόχρονα.

    Αφού υπογράμμισε ότι αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα, ξεκαθάρισε πως ό,τι στοιχεία έχει ζητήσει από την πλευρά της Folli Follie για τη διενέργεια του ελέγχου τα έχει λάβει.

    Κλείνοντας, τέλος, επεσήμανε πως η Ernst & Young δεν έχει πληρωθεί καθώς ο έλεγχος είναι ακόμη σε εξέλιξη και πως θα εξοφληθεί με την ολοκλήρωση του ελέγχου.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε ανακοίνωσή της, η Ernst & Young έκανε λόγο για συνθήκες (μεταξύ άλλων αναφέρονται ενδεικτικά η παραίτηση μελών Δ.Σ. και Επιτροπής Ελέγχου, αδυναμία της Διοίκησης της εταιρείας να υποβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πληροφορίες που αιτήθηκαν και αφορούσαν σε στοιχεία των δημοσιευμένων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, ανακοίνωση σχετικά με μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κλπ.) που δεν επέτρεπαν, κατά την επαγγελματική της άποψη, τη διενέργεια του ελέγχου.

    Για τον λόγο αυτό, συμφωνήθηκε από την εταιρεία η διενέργεια εσωτερικής έρευνας (forensic investigation) από ανεξάρτητο τρίτο πάροχο για τη διελεύκανση των θεμάτων που έχουν προκύψει.

    Επιπλέον, συμφωνήθηκε η διενέργεια στοχευμένων διαδικασιών από την ΕΥ σε συγκεκριμένα κονδύλια των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας.

    Η ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αξιολόγηση του κατά πόσον υφίστανται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση επανελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, ανέφερε η ανακοίνωση της EY.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναζήτηση FOLLIE Folli Follie: Το «μπαλάκι» στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πετάει η Ernst & Young

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο παρασκήνιο για Folli Follie: Σαράντης vs Κουτσολιούτσου – It’s just business

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Folli Follie μπορεί να περιμένει (γιατί ο Πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς Χ. Γκότσης λείπει στη Νέα Υόρκη)



    ΣΧΟΛΙΑ