• Big Story

    Ομπάμα σε Παυλόπουλο: Έχετε υπομείνει πολλά σαν Έλληνες. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς


    Στη μια και μισή το μεσημέρι έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο-όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένο- ο Μπαράκ Ομπάμα.

    Τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος περπάτησε δίπλα-δίπλα με τον Μπαράκ Ομπάμα στο κόκκινο χαλί. Αφού επιθεώρησαν το άγημα της Προεδρικής Φρουράς, που είχε πάρει θέση επί της Ηρώδου Αττικού και χαιρέτισαν τους Έλληνες υπουργούς, μπήκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Ομπάμα παρουσίασαν τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως εισήλθαν στην Αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έγινε η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών και η σύντομη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες.   «Σας καλωσορίζω στην ΑΘήνα και σας υποδέχομαι ως τον Προεδρο της μεγάλης χώρας των ΗΠΑ που διακρίθηκε διεθνώς για την υπεράπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον Oμπάμα.

    «Οι δυο λαοί μας διατηρούν φιλικές σχέσεις», πρόσθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος και ευχαρίστησε τον Μπαράκ Ομπάμα για τη στήριξή του στην Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

    Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι και ο επόμενος Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Τραμπ, θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση: «Θέλουμε μια Ευρώπη ισχυρή και ευημερούσα», τόνισε επίσης ο ΠτΔ και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της ταχείας επίλυσης του Κυπριακού με βάση το διεθνές δίκαιο και ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    «Η ανθρωπότητα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει να ωφεληθεί από τη συνεργασία ΗΠΑ και Ευρώπης» είπε ο ΠτΔ για να επισημάνει ότι «παρά τις επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού, συνεχίζουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία και συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας εκείνους που θέλουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, μακριά από φοβικά σύνδρομα και συμπεριφορές που υπονομεύουν το ευρωπαϊκό μέλλον.» 

    «Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή. Η ομογένεια είναι ενθουσιασμένη γι’ αυτή την επίσκεψή μου. Αυτό θα είναι το τελευταίο επίσημο ταξίδι μου και βρίσκω ότι είναι σημαντικό να επισκέπτομαι τη χώρα από όπου ξεκίνησε η Δημοκρατία και οι ιδέες που γαλούχισαν τις ΗΠΑ.», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται εκ μέρους της κυβέρνησης οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Βούτσης, Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος ενώ παρών είναι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης.

    obama 5 obama 4 obama 2 obama 1 obama



    ΣΧΟΛΙΑ