• Big Story

    Πως ο Μητσοτάκης θα σφυροκοπήσει τον Καμμένο. Όλο το σχέδιο


    Κόκκινο χτυπάει ο υδράργυρος στο πολιτικό θερμόμετρο την εβδομάδα που μόλις μπήκε με την κυβέρνηση να καταθέτει σήμερα-όπως τουλάχιστον έχει προαναγγείλει- νομοθετική ρύθμιση για την προσωρινή αποκατάσταση των συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων της χώρας.

    Παρόλα αυτά η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεών της φέρνοντας σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την κυβέρνηση που βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με ζητήματα δημόσιας υγείας λόγω των τόνων σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί υπό συνθήκες καύσωνα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

    Το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται βεβαίως και στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή επί της επίκαιρης ερώτησης της ΝΔ για τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικά.

    Τι θα κάνει η ΝΔ

    Κι αυτό διότι αφενός η αντιπολίτευση αναμένεται να σφυροκοπήσει τον Πάνο Καμμένο για τις περίεργες τηλεφωνικές του επικοινωνίες, αφετέρου και ο υπουργός Άμυνας που σημειωτέον έχει την απόλυτη στήριξη του Μαξίμου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να προβεί σε αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Noor 1.

    Άλλωστε είναι πολιτική πλέον απόφαση του Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού να ανοίξει την σχετική συζήτηση σε βάθος- κάτι που θα επιδιωχθεί την επόμενη Δευτέρα- στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Με το σκεπτικό ότι η ΝΔ που συνεχίζει την κριτική της στο πρόσωπο του Π. Καμμένου θα εκτεθεί πολιτικά δείχνοντας πως υποστηρίζει-σύμφωνα με την κυβέρνηση- συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

    Η Πειραιώς προσώρας προτιμά να αξιοποιήσει πολιτικά την «πόρτα» που έφαγε η κυβέρνηση από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και την κ. Γεννηματά για συνεργασία μετά το τέλος των μνημονίων με ανακοινώσεις για το πόσο «καμένο» είναι πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ το δεκανίκι των ΑΝΕΛ.

    Ως γνωστόν το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε αρνητικά στην έμμεση –ομολογουμένως- πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για κυβερνητική συνεργασία (Νέα σελίδα) προφανώς μετά τις επόμενες εκλογές λέγοντας ότι δεν επιθυμεί συμμαχίες με «αδύναμες κυβερνήσεις» αλλά μία ευρύτερη εθνική συνεννόηση.

    Το Μαξίμου από την άλλη μέσω πηγών του χαρακτηρίζει αναμενόμενη την άρνηση του ΠΑΣΟΚ και επί της ουσίας αφήνει να εννοηθεί ότι η Χαριλάου Τρικούπη έπεσε στην παγίδα τού να μην διαχωρίσει την θέση της από την Νέα Δημοκρατία καθώς το τελευταίο διάστημα ταυτίζεται με τις δικές της πολιτικές.

    Ο στόχος του Τσίπρα

    Πάντως, το άνοιγμα προς την σοσιαλδημοκρατία αν και πρόωρο δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο καθώς μακροπρόθεσμα στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει συνθήκες συνεννόησης με τα κόμματα της κεντροαριστεράς για να διεμβολιστεί η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάλι, που περιόδευσε στον καυτό θεσσαλικό κάμπο εν μέσω καύσωνα επέστρεψε στην Αθήνα με την υπόσχεση πως θα φροντίσει ως πρωθυπουργός να επιστρέψουν όλοι οι νέοι που εγκατέλειψαν την χώρα. Και ασφαλώς με περισσότερες γνώσεις για την καλλιέργεια του ιπποφαές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και ξαφνικά ο Τσίπρας κάνει «άνοιγμα» για συνεργασία προς το ΠΑΣΟΚ. Τυχαίο;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκλογές εντός 2018 «βλέπει» ο Άδωνις Γεωργιάδης – Τι είπε για την υπόθεση Noor1

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προβάδισμα 7 μονάδων για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research



    ΣΧΟΛΙΑ