• Big Story

    Ξεχείλιζε η οργή στο ΠΑΣΟΚ για την καπήλευση του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Τσίπρα: «Αυτό είναι ύβρις»

    Τσίπρας - Γεννηματά tsipras gennimata

    Αλέξης Τσίπρας – Φώφη Γεννηματά


    Η ξαφνική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, ανήμερα της 3ης Σεπτεμβρίου, με το άρθρο του για τον Ανδρέα Παπανδρέου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς και ιδιαίτερα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

    Ειδικά που αυτή η παρέμβασή έρχεται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική περίοδο για την ηγεσία του νέου χώρου της Κεντροαριστεράς, στο οποίο μετέχουν εκτός από το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις του χώρου. Πόσο μάλιστα που αυτό έγινε μέσω της νέας αγαπημένης εφημερίδας του πρωθυπουργού, η οποία είχε επιτεθεί προσωπικά στην ίδια την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

    Ο Τσίπρας εκθείασε τον Ανδρέα Παπανδρέου, προσπάθησε ξεκάθαρα να συνδεθεί μαζί του, λέγοντας μάλιστα πως (όπως και ο ίδιος) αποκαλούταν «ψεύτης» και «λαϊκιστής» (!), ενώ επιτέθηκε στις επόμενες περιόδους μετά τον θάνατο του ιδρυτή κόμματος, χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ «νεοφιλελεύθερο με φιλικό πρόσωπο».

    Αλλά ο πιο ξεκάθαρος λόγος της παρέμβασής του βρισκόταν στο τέλος του κειμένου του, όταν αναφέρθηκε στη σύνδεση που γίνεται μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας το κόμμα του ως συνεχιστής του «παλαιού ΠΑΣΟΚ»: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται σήμερα ως το κόμμα που έχει ξαναπιάσει το νήμα αυτών των στόχων, τότε η κατηγορία γίνεται δεκτή. Και με υπερηφάνεια».

    Όπως ήταν λογικό, η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «προσπάθεια που δεν είναι απλά αλαζονική και κωμική, είναι ύβρις» από την πλευρά του πρωθυπουργού. Σε αυστηρό τόνο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ακόμα ότι «ο άνθρωπος που αλυσόδεσε την χώρα, που εκχώρησε τον εθνικό πλούτο, που υπονομεύει τους θεσμούς και διχάζει συνειδητά τους Έλληνες, ο λαθρέμπορος ελπίδας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μεγάλο ηγέτη των αξιών, τον άνθρωπο που έφερε την εθνική συμφιλίωση και έκανε το αίτημα της Αλλαγής πράξη».

    «Η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες» σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου με τον πρώην βουλευτή του κόμματος Αλέξη Μητρόπουλο να σημειώνει με νόημα ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα κατέβαζε ποτέ τα παντελόνια του στον Σόιμπλε».

    Για προσπάθεια που προκαλεί θυμηδία έκανε λόγο σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνοντας ότι«ο Ανδρέας Παπανδρέου έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους πολιτικούς προγόνους του κ. Καμμένου, ενώ ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τα ιδεολογικά τους τέκνα».

    Στο πλευρό του κ. Τσίπρα πάντως έσπευσε  ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, o οποίος αναρωτώμενος γιατί ενοχλεί το άρθρο του, χαρακτήρισε λάθος την παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά. Κάλεσε, δε, όσους αντιδρούν «να μας πουν πώς τον υπερασπίστηκαν, όχι να τον θυμόμαστε μόνο την 3η του Σεπτέμβρη. Πώς τον υπερασπιζόμαστε όλοι μας ενώ τον βρίζει η δεξιά».

    Όσο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη επιχειρώντας να εξηγήσει την κίνηση του πρωθυπουργού είπε ότι «είναι θεμιτό ο ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται στην πλειοψηφία του λαού. Στόχος του είναι να προσελκύσει όλον τον κόσμο που συμφωνεί ή περίπου συμφωνεί με την πολιτική του Τσίπρα» είπε ο υπουργός Επικρατείας. Όσο για τη χρονική συγκυρία που συνέβη αυτό ο κ. Φλαμπουράρης απλά σχολίασε ότι «έτυχε να συμβεί στις 3 του Σεπτέμβρη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτιέται για τον Ανδρέα Παπανδρέου και το παλιό ΠΑΣΟΚ: «Ήταν ο Ανδρέας ψεύτης;»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κουρουμπλής: «Λάθος της Φώφης η παρέμβαση για το άρθρο του Τσίπρα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Άδωνις Γεωργιάδης: Μέχρι και μαθήματα φωνητικής έκανε ο Τσίπρας για να μοιάζει στον Ανδρέα



    ΣΧΟΛΙΑ