• Big Story

    Τραγωδία στην Πορτογαλία: Περισσότεροι από 62 οι νεκροί της πύρινης κόλασης (pics+video)

    Πορτογαλία


    Σε ανείπωτη εθνική τραγωδία έχει εξελιχθεί η μεγάλη δασική πυρκαγιά, που ξεκίνησε το Σάββατο, στην περιοχή Λεϊρία στην κεντρική Πορτογαλία. Μέχρι στιγμής 62 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

    Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν με τα αυτοκίνητά τους τις περιοχές που καίγονταν με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν μέσα σε αυτά ενώ κάποιοι άλλοι πέθαναν από αναθυμιάσεις.

    Δεκάδες, όμως, είναι και οι τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Πολλές εκατοντάδες πυροσβέστες και 160 οχήματα ρίχθηκαν στη μάχηγια την κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, οι φλόγες εξαπλώθηκαν «με μεγάλη σφοδρότητα» και «με ανεξήγητο τρόπο», κατά μήκος τεσσάρων μετώπων ταυτόχρονα.

    Πολλά χωριά επλήγησαν από τη φωτιά. Η έκταση των ζημιών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή πλήρως. Δύο αεροσκάφη Canadair στάλθηκαν σήμερα το πρωί από την Ισπανία για να συνδράμουν το έργο των Πορτογάλων πυροσβεστών, ανέφερε ο Γκόμες.

    Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα επισκέφθηκε πολύ γρήγορα τον τόπο της τραγωδίας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων, «εξ ονόματος όλων των Πορτογάλων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γαλλία- βουλευτικές εκλογές: Χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής μέχρι στιγμής – Ψήφισαν Λεπέν – Μακρόν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πύρινη κόλαση στην Πορτογαλία: Περισσότεροι από 57 νεκροί σε δασική πυρκαγιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γερμανία: Το Βερολίνο θα επιθυμούσε την ανάκληση της απόφασης του Λονδίνου για το Brexit

     



    ΣΧΟΛΙΑ