• Big Story

    Τι μηνύματα στέλνουν οι αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ

    • NewsRoom


    «Ο κόσμος το ‘χε τούμπανο και εγώ κρυφό καμάρι!» Με αυτή τη φράση μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει κανείς το όσα διαδραματίστηκαν  τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, ο σχεδιασμός της ηγεσίας της ΝΔ είχε ως στόχο η ανακοίνωση των αλλαγών να πραγματοποιούταν τον Δεκέμβριο μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου Αρχών και Θέσεων του κόμματος. Ωστόσο από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν να ακούγονται  τα νέα ονόματα. Αυτό οδήγησε στο χθεσινό πρωινό καφέ του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους στενούς του συνεργάτες να παρθεί η απόφαση οι αλλαγές να ανακοινωθούν κατά τη χθεσινή ημέρα καθώς υπήρχε ο φόβος πως με περισσότερη αργοπορία τα πρόσωπα θα… καιγόταν

    Ο πρόεδρος της ΝΔ άλλωστε από τις αρχές του καλοκαιριού είχε αρχίσει τις διερευνητικές επαφές για την εύρεση των νέων προσώπων στο επικοινωνιακό επιτελείο καθώς είχε διαγνώσει την υστέρηση που υπήρχε στην επικοινωνία του κόμματος.

    Από την άλλη γνώριζε ότι έπρεπε να κινηθεί σε λεπτές ισορροπίες προκειμένου να μην υπάρξουν αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μητσοτάκης να καταλήξει στο πρόσωπο της Μαρίας Σπυράκη.

    Η κα Σπυράκη με υψηλή αναγνωρισιμότητα προερχόμενη από το χώρο της δημοσιογραφίας και έχοντας θητεύσει στο παρελθόν στην ίδια θέση θεωρήθηκε το κατάλληλο πρόσωπο. Παράλληλα, στα υπέρ της ήταν και ότι ήταν από τα πρόσωπα που στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην προσπάθειά του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ.

    Από εκεί και πέρα τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Κώστας Ζούλας, με θητεία σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδες, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αρθρογραφούσε στην Καθημερινή, ενώ κάλυπτε και το ρεπορτάζ των κομμάτων της Κεντροαριστεράς στην ίδια εφημερίδα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του φθινοπώρου ο ο. Ζούλας συμμετείχε στον πρωινό καφέ του Προέδρου της ΝΔ με τους στενούς του συνεργάτες. Στην Πειραιώς πιστεύουν ότι η προσθήκη του κ. Ζούλα θα προσθέσει πόντους στο άνοιγμα που επιχειρείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το κέντρο.

    Σταθεροί έμειναν στις θέσεις του οι αναπληρωτες εκπρόσωποι τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης και η Σοφία Ζαχαράκη όπως και η αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου Τύπου Κύρα Κάπη. Ενώ οι προσθήκες των αναπληρωτών εκπροσώπων αφορούν το πρόσωπο του μέχρι πρότινος υπεύθυνου για τα social media του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναπληρωτή γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού, Νίκο Ρωμανό και του μηχανικού Σπύρου Σταυρίδη, ο οποίος προέρχεται από το περιβάλλον του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη.

    Παράλληλα, αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή διευθυντή του γραφείου Τύπου, με αντικείμενο τον περιφερειακό Τύπο, ο μέχρι πρότινος σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ και πρώην βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης. Το νέο σχήμα πρόκειται να πιάσει δουλειά από την ερχόμενη Παρασκευή.

    Τελος, όσο αφορά τα πρόσωπα που αντικαταστάθηκαν, πηγές της Πειραιώς σημείωναν στο mononews.gr ότι ” τόσο ο Βασίλης Κικίλιας αναλαμβάνοντας τον Άμυνας όσο και ο Μακάριος Λαζαρίδης ως σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ αναβαθμίζονται”.
    Ταυτόχρονα, οι ίδιες πηγές συμπλήρωναν ότι ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε με αυτό τον τρόπο το έργο που επιτέλεσαν τα δύο “γαλάζια” στελέχη στον Τομέα τη επικοινωνίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Από τον Κικίλια, στη Σπυράκη: Στο φως οι αιτίες και οι μυστικές συσκέψεις που οδήγησαν στις αλλαγές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταινία γίνεται το πολυσυζητημένο βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη που παρουσιάστηκε και επίσημα στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ