• Big Story

    Στον δρόμο προς τη ΔΕΘ: Εβδομάδα γεμάτη πολιτικές και επικοινωνιακές ευκαιρίες για τον Αλέξη Τσίπρα

    Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας


    Έπειτα από ένα πρωθυπουργικό άρθρο γεμάτο συμβολισμούς για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου που συμπίπτει με την ιστορική επέτειο ίδρυσης του κινήματος και τάραξε τα νερά της εορτάζουσας Χαριλάου Τρικούπη, το Μαξίμου μπαίνει σε μία βαριά εβδομάδα, γεμάτη από πολιτικά γεγονότα.

    Η κορύφωση βεβαίως θα έρθει το Σαββατοκύριακο με τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπου ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να περιγράψει το στίγμα της κυβέρνησής του στην νέα πολιτική περίοδο και λίγο πριν από την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης.

    Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις επαφές προετοιμασίας για την ΔΕΘ, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στα Γιάννενα για να εγκαινιάσει την Ιόνια οδό παραδίδοντας έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο, έργο που όπως θα πει είχε βαλτώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια λόγω της αδράνειας που είχαν δείξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Στόχος του Μαξίμου είναι να μπορέσει ο Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη να υποστηρίξει ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλα τα μεγάλα έργα που λίμναζαν προχωρούν και μάλιστα με πολύ χαμηλότερο κόστος. Εξ αυτού του λόγου το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει και επίσκεψη στα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης ώστε όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη το συγκεκριμένο έργο να πάψει να αναφέρεται αποκλειστικά ως «σύντομο ανέκδοτο».

    Μετά τα Γιάννενα την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην Καβάλα όπου μαζί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ θα υπογράψουν συμφωνία σιδηροδρομικής σύνδεσης των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας με τα λιμάνια του βορειοελλαδικού χώρου.

    Την επόμενη ημέρα φθάνει στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν για μία διήμερη επίσκεψη στην οποία η κυβέρνηση επενδύει πολλά. Για την κυβέρνηση το ταξίδι Μακρόν αποτελεί αναγνώριση του αναβαθμισμένου γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας και έμπρακτη στήριξη της προσπάθειας που κάνει η χώρα για να βγει από τα μνημόνια.

    Το Μαξίμου δίνει ιδαίτερη έμφαση στο γεγονός πως ο Γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από δεκάδες επιχειρηματίες οι οποίοι στις συναντήσεις που θα έχουν θα επικεντρωθούν στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, του τουρισμού, των νεοφυών επιχειρήσεων , στον χρηματοπιστωτικό τομέα και την αμυντική βιομηχανία. Άλλωστε η εξαγορά του ΟΛΘ από γαλλική κοινοπραξία αποτελεί σύμφωνα με την ερμηνεία του Μαξίμου εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία.

    Η άφιξη Μακρόν στην Αθήνα αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς από την Πνύκα όπου και θα μιλήσει το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να ξετυλίξει τα σχέδιά του για το μέλλον της ΕΕ και της ευρωζώνης. Σ’ αυτό το πλαίσιο και ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εμφανιστεί με τις δικές του προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης στην κατεύθυνση της αμφισβήτησης της πολιτικής της λιτότητας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεχείλιζε η οργή στο ΠΑΣΟΚ για την καπήλευση του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Τσίπρα: «Αυτό είναι ύβρις»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μητσοτάκης για Αλ. Τσίπρα: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα…»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτιέται για τον Ανδρέα Παπανδρέου και το παλιό ΠΑΣΟΚ: «Ήταν ο Ανδρέας ψεύτης;»



    ΣΧΟΛΙΑ