• Big Story

    Συνεχίζεται το σκληρό ροκ με την παιδεία – Ποια η στρατηγική του Κ. Μητσοτάκη

    Μητσοτάκης Νέα Δημοκρατία ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


    Πρόταση για έναν νόμο Διαμαντοπούλου plus για την Παιδεία θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας πάνω του τόσο την χάραξη και άσκηση αντιπολιτευτικής κριτικής στην κυβέρνηση όσο και την κοινοποίηση του προγράμματος της ΝΔ για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Πειραιώς η Νέα Δημοκρατία θα σηκώσει πολύ ψηλά το θέμα της παιδείας και μάλιστα επιχειρώντας ένα lifting στον νόμο Διαμαντοπούλου (4009) που στήριξε και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος με την ιδιότητα τότε του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα ζητήσει την απόσυρση των κυβερνητικών ρυθμίσεων.

    «Το νομοσχέδιο για την παιδεία μάς γυρίζει στην δεκαετία του ’80 και σε ό,τι αφορά τα μεταπτυχιακά και σε ό,τι αφορά την διοίκηση των πανεπιστημίων», λένε συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προϊδεάζοντας πως ο Κ. Μητσοτάκης θα ρίξει το βάρος του το επόμενο διάστημα στον συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα. Μία πρόγευση άλλωστε των προθέσεών του έδωσε με την χθεσινή του παρέμβαση για την παιδεία προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ που σήμερα θα συσκεφθεί με τους τομεάρχες του κόμματος αναμένεται να επαναλάβει στα στελέχη του ότι από την στιγμή που η κυβέρνηση αποτύχει να αποσπάσει μία λύση για το χρέος, -κάτι που για την ΝΔ αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο- τότε το αίτημα για «πολιτική αλλαγή», δηλαδή για εκλογές θα επανέλθει με στόχο την ανάδειξη μίας κυβέρνησης με μεταρρυθμιστικό ρόλο που το πρώτο πράγμα θα που θα αναλάβει να κάνει για την χώρα θα είναι να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της. «Όταν η χώρα αποκτήσει αξιοπιστία τότε πάλι θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος», λένε συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Προς το παρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει τις αποφάσεις του Eurogroup ή του Συμβουλίου Κορυφής. Στον σχεδιασμό του μέχρι τα μέσα Ιουλίου περιλαμβάνονται περιοδείες σε όλη την χώρα και η ανοιχτή επικοινωνία με τους πολίτες. Δηλαδή μετά τις ομιλίες του θα ακολουθεί διάλογος με τον κόσμο ή με εκπροσώπους των τοπικών φορέων στο πλαίσιο λειτουργίας ενός νέου μοντέλου επαφής με τον λαό.  Το επόμενο ταξίδι του προέδρου της ΝΔ στην περιφέρεια θα γίνει στην Θεσσαλία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις στην Πήγασος: Η Εθνική προχώρησε στην καταγγελία του δανείου των 80 εκ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Σμπώκος σε Άρειο Πάγο: «Μη με δικάζετε για τα ίδια στοιχεία δυο φορές»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πανικός στο Twitter με το τριήμερο αξίας 900 ευρώ του Τζανακόπουλου στην Κέα. Δείτε 15 Tweets



    ΣΧΟΛΙΑ