• Big Story

    Συνέχιση της απεργίας αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ – Παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους


    Την συνέχεια των κινητοποιήσεών των εργαζομένων στους δήμους αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως είχαν εξαγγείλει, παρά τις αλλαγές που προέκυψαν στην πρόταση της κυβέρνησης μετά τη συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα.

    Την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία και τότε θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να επανεξετάσει τη στάση της.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί των αμαξοστασίων των δήμων και των ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών.

    Κατά τη συνάντησή που είχαν με τον τον κ. Τσίπρα οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ το πρωί της Τρίτης, η κυβέρνηση κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση τεσσάρων σημείων.

    Σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν απάλειψη των ορίων ηλικίας, η επιπλέον μοριοδότηση για τους υφιστάμενους συμβασιούχους, 2.500 μόνιμες προσλήψεις και η πολιτική δέσμευση ότι η αποκομιδή απορριμμάτων θα γίνεται από τους δήμους και όχι από ιδιώτες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άναψαν τα αίματα στη Θεσσαλονίκη – Οι εργαζόμενοι-απεργοί «μπούκαραν» στο Δημοτικό συμβούλιο (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά έταξε ο Τσίπρας στους συμβασιούχους της ΠΟΕ – ΟΤΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βολές ΝΔ κατά Τσίπρα: Η κυβέρνηση κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους, νοιάζεται μόνο για την εκλογική της πελατεία

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ