• Big Story

    Ριμπολόβλεφ: Έτσι πήρα τον Σκορπιό από την Ωνάση


    Ένα βιβλίο – αποκάλυψη ρίχνει φως στις συνθήκες εξαγοράς του θρυλικού Σκορπιού που ανήκε στην οικογένεια Ωνάση από τον μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Ο Ρώσος κροίσος, σύμφωνα με το βιβλίο «Ο Ρώσος Ωνάσης του Σκορπιού» είχε βάλει στο… μάτι το ελληνικό νησάκι ενώ το deal φαίνεται πως έκλεισε σε συνάντηση της Αθηνάς με την κόρη του Ρώσου, Εκατερίνα.

    Ειδικότερα, η Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ, αναφέρει το βιβλίο του Γάλλου Arnaud Ramsay, συναντήθηκε σε ιππικούς αγώνες με την Αθηνά Ωνάση και της εξέφρασε την επιθυμία να πάρει το νησί σε περίπτωση που εκείνη ήθελε να το πουλήσει.

    Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν και έτσι, τον Απρίλιο του 2013 μια εταιρία συμφερόντων της ρωσικής οικογένειας εξαγόρασε έναν όμιλο εταιριών που ανήκαν στην Αθηνά Ωνάση.

    Τότε διευκρινιζόταν ότι επρόκειτο για μια «μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική επένδυση». Όσο για το… τίμημα της συναλλαγής, αυτό ανήλθε στα 100.000.000 ευρώ.

    Πηγή φωτό: ΑΠΕ

    Τη διοίκηση του Σκορπιού έχει αναλάβει ο ξάδελφος του Ριμπολόβλεφ Αντρέι Κονογκόροφ.

    Πώς ο «βασιλιάς της ποτάσας» έβαλε στο… στόχαστρο το νησί του Ωνάση

    «Πήγαινα συχνά διακοπές στην Ελλάδα με τις κόρες μου και τους γονείς μου κι έτσι ανακαλύψαμε τον Σκορπιό πριν από δέκα χρόνια, στη διάρκεια μιας βόλτας με σκάφος. Αισθανθήκαμε αμέσως καλά. Μπορώ να πω ότι ερωτευτήκαμε το μέρος. Υπάρχουν εδώ ιδιαίτερες δονήσεις. Η επαφή με τη φύση είναι απόλυτη. Με ευχαριστεί να συναντώ εδώ την οικογένειά μου ή να δέχομαι φίλους και προσκεκλημένους από διαφορετικούς κόσμους. Στη διάρκεια του καλοκαιριού είμαστε πολύ συχνά εδώ. Αυτό είναι το τρίτο καλοκαίρι που περνάμε στον Σκορπιό». Με αυτά τα λόγια ο Ριμπολόβλεφ μιλά για το νησί που ανήκε κάποτε στον Αριστοτέλη Ωνάση.

    Πηγή φωτο: ΑΠΕ

    Ο ίδιος, σύμφωνα με την Espresso, αποκαλύπτει πως το νησί εκσυγχρονίζεται:

    «Σιγά σιγά τον εκσυγχρονίζουμε, φροντίζοντας να βρισκόμαστε πάντα σε αρμονία με το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και την ιστορία του τόπου. Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε καμία αναστάτωση».

    Στο ίδιο βιβλίο γίνονται αναφορές και σε άλλες χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής του μεγιστάνα. Ο Ριμπολόβλεφ αναφέρεται στην προληπτική νοσηλεία του σε ένα απομονωμένο σανατόριο, μετά την άγνωστης αιτιολογίας μυοκαρδιοπάθεια που υπέστη στα 11 χρόνια του. Μιλά για τη σχέση, τον γάμο και το πολύκροτο διαζύγιό του με την πανέμορφη Ελένα Τσουπράκοβα, που του στοίχισε τόσο, ώστε να τη χαρακτηρίζει «προδοσία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ζάκυνθος: Αυτοί είναι οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία στον Λαγανά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο μεγιστάνας επικεφαλής της Tesla έχασε 1,7 δισ. δολ. σε λίγες μέρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πολάκης έξαλλος με δικαστές: Μας «απαγορεύετε» να κυβερνήσουμε



    ΣΧΟΛΙΑ