• Big Story

    Πρωτοφανές! Ο Μητσοτάκης «φλερτάρει» με Γεννηματά και ο Τσίπρας τους «κάνει πλάτες»

    ΝΔ


    Παρών στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ξεκινά σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνοντας γέφυρες προς την κεντροαριστερά και τα κόμματα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε χθες την Φώφη Γεννηματά ότι θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει το κόμμα του στο συνέδριο επιβεβαιώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις πληροφορίες που θέλουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έτοιμο να επιχειρήσει ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ κοιτάζοντας το μέλλον, ήτοι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

    Στην Πειραιώς μάλλον αντιμετώπισαν με ικανοποίηση την ψυχρή απάντηση που έδωσε η Χαριλάου Τρικούπη στο Μαξίμου κι εν προκειμένω στον πρωθυπουργό για την πιθανότητα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να συζητήσουν για μία μελλοντική συνεργασία στην περίοδο μετά τα μνημόνια. Είναι προφανές ότι η ΝΔ θα επιδιώξει να αξιοποιήσει πολιτικά την απόσταση και τον πάγο που υπάρχει αυτήν την στιγμή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Δημοκρατική Συμπαράταξη σχεδιάζοντας από τώρα την «επόμενη μέρα» μετά τις εκλογές, για τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε (μιλώντας στο συνέδριο του Economist) ότι θα σημάνουν αλλαγή πολιτικής σελίδας.

    Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στο ΣΕΦ. Δεν είναι μόνο οι υποχρεώσεις του πρωθυπουργού που θα τον κρατήσουν μακριά από την έναρξη του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Είναι και ο τρόπος με τον οποίο η Φώφη Γεννηματά αντέδρασε στο πρόσφατο άνοιγμα που έκανε ο Τσίπρας προς την σοσιαλδημοκρατία απορρίπτοντας από τώρα κάθε συζήτηση για συμπόρευση στο μέλλον κι εφόσον θα έχει επέλθει το τέλος των μνημονίων. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα στην έδρα του, το Μαξίμου, κατηγορώντας τον on camera πως έχει περάσει θηλιά στον ελληνικό λαό. Και λίγες ημέρες αργότερα έσπευσε να απορρίψει κάθε προοπτική συνεργασίας επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα απαιτεί εθνική συνεννόηση με την συμμετοχή όλων.

    Η κυβέρνηση πάντως θεωρεί ότι είναι βούτυρο στο ψωμί της η συμμετοχή Μητσοτάκη στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται η θεωρία της πως η κ. Γεννηματά δεν τηρεί ίσες αποστάσεις αλλά φλερτάρει στενά με τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Στο Μαξίμου δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ δεν είπε κουβέντα για την συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στο Politico και για την αβάντα που έκανε στην Χρυσή Αυγή λέγοντας πως «είναι σαν να μην υπάρχουν» και ισχυριζόμενος πως τα τελευταία χρόνια η βία στην Ελλάδα προέρχεται μόνο από την Αριστερά.

    Επίσης, στο Μαξίμου θεωρούν πως πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που φαίνεται, όπως υποστηρίζει το πρωθυπουργικό επιτελείο καθαρά εντός της Βουλής με την εκφώνηση πανομοιότυπου πολιτικού λόγου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνθρακες ο θησαυρός! Να πόσα χρήματα έβγαλε το κράτος από τις λίστες φοροδιαφυγής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις για το Noor 1: Ο Γιαννουσάκης κατήγγειλε πιέσεις στον εισαγγελέα Εφετών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόστιμο 805.591 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε 9 κατασκευαστικές εταιρείες



    ΣΧΟΛΙΑ