• Big Story

    Πολιτικός «σεισμός» από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη – Στριμωγμένη στη γωνία η κυβέρνηση

    • NewsRoom


    Την ώρα που τα νέα από το ΔΝΤ είναι απογοητευτικά για την κυβέρνηση και ενώ μαίνεται ο «πόλεμος» με τη Δικαιοσύνη, ένα άλλο πολιτικό ζήτημα τραντάζει και πάλι τα ήδη φουρτουνιασμένα νερά για το κυβερνητικό επιτελείο.

    Οι αποκαλύψεις που ήλθαν στο φως από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και από όσα είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης περί εναλλακτικού σχεδίου της κυβέρνησης την περίοδο του 2015 έχει επιφέρει πολιτικό τσουνάμι, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει μύδρους, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες.

    Στο πλαίσιο αυτό ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης ζητά εξεταστική «εδώ και τώρα» για τον Γιάνη Βαρουφάκη, το ΠΑΣΟΚ απαιτεί να υπάρξει παρέμβαση της Δικαιοσύνης ενώ το Ποτάμι ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Λαζαρίδης: Επιβεβλημένη η σύσταση εξεταστικής επιτροπής

    Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης χαρακτηρίζει επιβεβλημένη τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα έγιναν στις αρχές του 2015.

    «Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το α’ εξάμηνο του 2015 είναι πλέον επιβεβλημένη» τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Λαζαρίδης.

    Γεωργιάδης: Είναι συμμορία

    Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το περιεχόμενο του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, «Adults in the Room».

    Την άποψη ότι όσα αποκαλύπτονται εκθέτουν τον πρωθυπουργό προσωπικά, καθώς φαίνεται ότι δεν γνώριζε πώς λειτουργεί η ευρωζώνη, έκανε γνωστή. «Είσαι τόσο άσχετος, Αλέξη Τσίπρα;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι η χώρα εξακολουθεί να πληρώνει σήμερα την διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015.

    «Ο Τσίπρας έχασε τα λεφτά μας, γιατί είχε βάλει τον Βαρουφάκη να κάνει τις αηδίες που έκανε» υπογράμμισε.

    «Όσο δεν μιλάει το Μαξίμου, δια της σιωπής επιβεβαιώνει όσα λέει ο Βαρουφάκης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητική διάψευση, γιατί ο πρώην ΥΠΟΙΚ τους έχει καταγράψει όλους.

    ΠΑΣΟΚ: Η Δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει

    «Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει και η κυβερνητική πλειοψηφία οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα, για όσα αποκαλύπτει στην προδημοσίευση του βιβλίου του, το asset της πρώτης  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ο κ. Βαρουφάκης», υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ.

    Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επεξεργαζόταν, με πραξικόπημα, σχέδιο Β, την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πλήρους καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης» και καταλήγει: «Ο κ. Τσίπρας δεν επιτρέπεται άλλο να κρύβεται. Οφείλει να τοποθετηθεί και να δεχθεί τώρα εξεταστική στη Βουλή».

    Αναλυτικότερα η ανακοίνωση: «Αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν όσα υποστήριξε και ο κ. Λαφαζάνης, εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Τσίπρα για μια δεκαετία, στην χθεσινή του συνέντευξη. Δεν μένει αμφιβολία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργαζόταν, με πραξικόπημα, σχέδιο Β, την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πλήρους καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης. Ενημερώνουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως, ούτως ή άλλως, η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί πλήρως. Κανείς δε μπορεί να παίζει με την ευρωπαϊκή θέση της χώρας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας δεν επιτρέπεται άλλο να κρύβεται. Οφείλει να τοποθετηθεί και να δεχθεί τώρα εξεταστική στη Βουλή».

    Ποτάμι: Ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να σιωπά

    Ο Αλέξης Τσίπρας δεν δικαιούται να σιωπά για όσα αποκαλύπτει ο Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνει το Ποτάμι, με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του.

    «Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ. Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά. Τον καλούμε να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε)», αναφέρει ο Δημήτρης Τσιόδρας.

    Και προσθέτει: «Το ύφος και το επίπεδο των συζητήσεων μόνο «Adults in the Room» δεν θυμίζουν. Επειδή όμως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει όλα αυτά με δεκάδες δισεκατομμύρια, δικαιούται να μάθει την αλήθεια με πλήρη διερεύνηση όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου. Και θα τη μάθει».



    ΣΧΟΛΙΑ