• Big Story

    «Πόλεμος» για τις δηλώσεις Λαφαζάνη περί κυβερνητικού σχεδίου εθνικοποίησης της ΤτΕ και λεφτά από Ρωσία

    • NewsRoom


    Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη για ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη το καλοκαίρι του 2015 η σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμους.

    Αυτονόητο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε εναλλακτικό σχέδιο και να προχώρησε σε συζητήσεις με χώρες για να λάβει βοήθεια σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις το καλοκαίρι του 2015 δεν κατέληγαν σε συμφωνία και οδηγούμασταν σε Grexit δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΒΗΜΑ FΜ» ο επικεφαλής της ΛΑΕ υποστήριξε πως ο ίδιος είχε συμφωνήσει με τη Ρωσία για καταβολή δισεκατομμυρίων ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου. Αποκάλυψε ακόμη ότι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε συζητήσει με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας το ενδεχόμενο προμήθειας πετρελαίου.

    «Στη Ρωσία είχα πάει εγώ και είχα ζητήσει και χρηματοδοτική στήριξη και την είχα επιτύχει, μέσω του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα κατασκευάζαμε και θα περνούσε από την Ελλάδα» είπε.

    «Ο κ. Τσίπρας βεβαίως είχε συμφωνήσει για την προκαταβολή από τη Ρωσία. Ήταν δεδομένα όλα και γνωστά. Λέει ψέματα ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχε συμφωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα. Η Ρωσία δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο. Η Ρωσία θα κάνει συμφωνίες στη βάση αμοιβαίου οφέλους», πρόσθεσε.

    Σε περίπτωση που η χώρα έβγαινε από το ευρώ εξήγησε ότι  η Τράπεζα της Ελλάδος θα εθνικοποιείτο, «θα περνούσε στον έλεγχο των Αθηνών» και θα προχωρούσε στην εκτύπωση της νέας δραχμής. Τέλος, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το εναλλακτικό σχέδιο προέβλεπε οποιαδήποτε εμπλοκή του στρατού.

    Πάντως, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιτέθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζοντας «κακόγουστο αστείο» τα όσα ισχυρίζεται στο τελευταίο του βιβλίο.

    Αντιδράσεις από τη ΝΔ

    Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του κ. Π. Λαφαζάνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη που υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο κοινός στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην πραγματικότητα η έξοδος από την ευρωζώνη.

    Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει όλη την αλήθεια για όσα συνέβηκαν εκείνο το διάστημα, που έγιναν αιτία να πληρώνει για πολλά χρόνια βαρύτατο κόστος.

    Και θα την μάθει»!

     



    ΣΧΟΛΙΑ