• Big Story

    Παραδοχή του ΥΠΟΙΚ: Υπήρχαν τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ στο «τσιγαράδικο» της Παλαιοχώρας 


    Στην παραδοχή ότι στο «τσιγαράδικο» που πιάστηκε στα ανοικτά της Παλαιόχωρας Χανίων υπήρχαν τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών σε ερωτήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά επιφυλάσσεται να χαρακτηρίσει το φορτίο «λαθρεμπορικό» μέχρι να εκμηριωθεί.

    Όπως προκύπτει από την απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, στο υπό σημαία Ουκρανίας εμπορικό πλοίο που έμεινε ακυβέρνητο και ρυμουλκήθηκε στα Χανιά:

    «Τελώντας υπό τις εντολές του δικαστικού λειτουργού, ο τελωνειακός αποσφράγισε το φορτίο, έλαβε τις τελωνειακές σφραγίδες της χώρας φόρτωσης (Μαυροβούνιο), παρέλαβε τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου και έλαβε δείγμα από τα τσιγάρα. Στο φορτίο βρέθηκαν τα αναγραφόμενα στο cargo manifest, δύο σήματα τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ. Η ποσότητα, σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα, ήταν 2.047 χαρτοκιβώτια με 50 κούτες έκαστο, από τις οποίες η κάθε μία περιείχε 10 πακέτα των 20 τσιγάρων».

    Ωστόσο, η γ.δ. Τελωνείων αν και τονίζει ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι υποψιάστηκαν την περίπτωση λαθρεμπορίας, αυτή δεν τεκμηριώνεται καθώς το πλοίο έπλεε σε διεθνή ύδατα.

    Η ΣΕΚΑΠ πάντως με ανακοίνωσή της υποστήριζε πως η εταιρεία δεν έχει καμία εμπλοκή σε υποθέσεις λαθραίων φορτίων με τσιγάρα.

    Δείτε τις απαντήσεις του ΥΠΟΙΚ:

    Λοβέρδος: Πρόκειται για Λαθρεμπόριο

    Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στις ερωτήσεις του για το ακινητοποιημένο πλοίο στα Χανιά, ο Ανδ. Λοβέρδος τονίζει: «Δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας: Πρόκειται για λαθρεμπόριο και μάλιστα με Λ κεφαλαίο. Πρόκειται για την απόλυτη δικαίωσή μου».

    Όπως εξηγεί ο Α. Λοβέρδος «από την απάντηση προκύπτει ότι η εταιρεία εισαγωγής στο Λίβανο είναι υπαρκτή αλλά δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με το προϊόν, το εμπόρευμα έχει εικόνα ύποπτη και χαρακτηρίζεται ανασφάλιστο. Επιπλέον αναφέρεται ότι τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, η οποία θα φωτίσει την σκοτεινή, όπως από την αρχή χαρακτήριζα, αυτή υπόθεση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Νέα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη – Ο ρόλος της Kalani

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα «λαβράκια» του ΣΔΟΕ: Φορολογικές παραβάσεις κάνουν 7 στα 10 μαγαζιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρχισαν οι απολογίες για τα διαφημιστικά κονδύλια στα έντυπα του Π. Μαυρίκου 

     



    ΣΧΟΛΙΑ