• Big Story

    Ντόρτμουντ: Σοκ στον ποδοσφαιρικό χώρο – Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους οι ποδοσφαιριστές

    Ντορτμουντ


    Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν οι επιβαίνοντες της αποστολής της Ντόρτμουντ, μετά την επίθεση στο λεωφορείο της γερμανικής ομάδας το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του sportfm.gr στη Γερμανία.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο σημείο, όπου συνέβη η επίθεση, υπήρχαν 3 ή 4 βόμβες μέσα σε τσάντες, εκ των οποίων η μία δεν εξερράγη ποτέ. Το υπερσύγχρονο λεωφορείο της Ντόρτμουντ φαίνεται πως έσωσε την ομάδα, καθώς είναι εξοπλισμένο με τριπλά τζάμια, τα οποία μπορεί να έσπασαν όμως προφύλαξαν τους παίκτες από τα χειρότερα.

    Μόνο ο Μπάρτρα τραυματίστηκε από τα θραύσματα και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με σκίσιμο στο μπράτσο και στον καρπό. Εκεί οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση.


    Η γερμανική αστυνομία επισήμανε αργά χθες το βράδυ ότι ακόμη δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται για την επίθεση με τη χρήση εκρηκτικών, ενώ πιστεύει πως όποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση ήθελε να προκαλέσει ένα «εντυπωσιακό» χτύπημα για να σπείρει τον τρόμο.

    «Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είναι το αληθινό υπόβαθρο αυτής της ενέργειας», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντόρτμουντ, ο Γκρέγκορ Λάνγκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Ο Λάνγκε διευκρίνισε ότι η αστυνομία «ξεκινάει από την υπόθεση» ότι η επίθεση είχε στόχο το λεωφορείο της ομάδας, που μόλις είχε ξεκινήσει για το στάδιο όπου θα διεξαγόταν ο χθεσινοβραδινός αγώνας του Champions League.

    «Ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι καινούργιος, σημερινός», σημείωσε ο Γκρέγκορ Λάνγκε. «Προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο εδώ και καιρό. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια. Ακόμη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Διεξάγουμε έρευνα με υψηλό επαγγελματισμό.»

    Να υπενθυμίσουμε πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 19:15 τοπική ώρα (20:15 ώρα Ελλάδας) κοντά στο ξενοδοχείο της ομάδας. Το στάδιο όπου επρόκειτο να γίνει το ματς απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από εκεί. Ο αγώνας της ομάδας εναντίον της γαλλικής Μονακό που επρόκειτο να γίνει χθες αναβλήθηκε για σήμερα Τετάρτη στις 19:45 (ώρα Ελλάδας).

    Σοκαρισμένοι οι ποδοσφαιριστές

    Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ, Ρόμαν Μπίρκι, μιλώντας στην ιστοσελίδα «Blick» ανέφερε τα εξής: «Φύγαμε από το ξενοδοχείο στις 7:15 μ.μ και βγήκαμε στον δρόμο. Το πούλμαν βγήκε στον κεντρικό δρόμο, όταν ξαφνικά έγινε ένα τεράστιο μπαμ, μία κανονική έκρηξη. Η αστυνομία ήρθε γρήγορα στο σημείο και χειρίστηκε την κατάσταση. Ήμασταν όλοι σε κατάσταση σοκ».

    Για τον Μπάρτρα που τραυματίστηκε είπε: «Εγώ καθόμουν δίπλα στον Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος χτυπήθηκε από θραύσματα από το σπασμένο πίσω παράθυρο. Μετά από την έκρηξη, σκύψαμε όλοι και όσοι μπορούσαν να ξαπλώσουν στο πάτωμα του λεωφορείου το έκαναν. Δεν ξέραμε τι επρόκειτο να συμβεί μετά. Ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι, κανείς δεν σκεφτόταν έναν αγώνα ποδοσφαίρου εκείνη τη στιγμή».


    Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν τραυματίστηκε από τις τρεις εκρήξεις στο πούλμαν της Ντόρτμουντ. Ο Έλληνας στόπερ επιβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του, μιλώντας στην “COSMOTE TV”.

    “Είμαστε καλά στην υγεία μας σωματικά, αλλά όχι ψυχολογικά. Είμαστε φοβισμένοι και σοκαρισμένοι. Είναι δύσκολη η κατάσταση”, ήταν η λιτή δήλωση του διεθνή κεντρικού αμυντικού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αιμίλιος Λιάτσος: Η επαγγελματική πτώση, το πρόβλημα υγείας και τα 2 εκατ. χρέη στο Δημόσιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς έζησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τις εκρήξεις δίπλα από το πούλμαν της Ντόρτμουντ: «Είμαστε φοβισμένοι»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Ερντογάν ξανά εκτός ορίων: Η Δύση κάνει ανοιχτά εκστρατεία υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα



    ΣΧΟΛΙΑ