• Big Story

    Νέες φιτιλιές ανάβει το τουρκικό ΥΠΕΞ: Επιστρέφουμε στον κ. Τσίπρα τους χαρακτηρισμούς του

    Τσαβούσογλου Τσίπρας

    Από αριστερά: Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    «Απρεπή» χαρακτηρίζει η Άγκυρα, όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

    To τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση «απαντώντας» στις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τη στάση της Άγκυρας και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

    «Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, εάν αυτοί αληθεύουν, τους οποίους και ανέφερε στην συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουλίου» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

    «Είναι ανάρμοστες οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σχετικά με τη χώρα μας. Τέτοιες εκφράσεις δεν αρμόζουν ούτε στο πρόσωπο και ούτε στο αξίωμα του πρωθυπουργού Τσίπρα.

    Με αυτή την αφορμή εκφράζουμε και επαναλαμβάνουμε την προσδοκία μας από τους αρμόδιους στην Ελλάδα να τηρούν υπεύθυνη στάση για τα θέματα που αφορούν και την χώρα μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Άγκυρας.

    Σημειώνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τονίσει: «Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει. Όταν φωνάζεις και δημιουργείς φασαρία, δεν κάνεις καλό ούτε στα σχέδιά σου ούτε μπορεί να πετύχεις πολλά. Η Άγκυρα να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις απαιτήσεις του. Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα μας».

    Ανοιχτά της Κύπρου το «Barbaros»

    Εν τω μεταξύ ανοιχτά της Κύπρου βρίσκεται το τουρκικό σεισμογραφικό «Barbaros», που ξεκίνησε από το λιμάνι της Σινίφκης, στον κόλπο Μόρφου. Αυτό συμβαίνει μόλις λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου, ότι οι γείτονες θα πραγματοποιήσουν έρευνες στον κόλπο, ως αντίποινα για την γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.

    Πιο συγκεκριμένα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι το γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικού και Ωκεανογραφίας του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή ανακοίνωση προς ναυλωμένους (Navtex) σε σχέση με τη δραστηριότητα του τουρκικού σεισμογραφικού.

    Η τουρκική εφημερίδα Haber7, αναφέρει πως αυτό που ώθησε την Τουρκία σε αντιδράσεις, είναι «η πρωτοβουλία της Νότιας Κύπρου να συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο».

    Η «Milliyet», όντας πιο επιθετική, μιλάει για «Απόβαση στη Μόρφου» (Güzelyurt είναι η ονομασία της στα τουρκικά, δηλαδή «όμορφη μογγολική σκηνή»).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απειλούν οι Τούρκοι: Στέλνουν το «Barbaros» στη Μόρφου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι οχλήσεις της Τουρκίας και οι παρατηρήσεις Τσίπρα για τον σκύλο του γείτονα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Nέες προκλήσεις στο Αιγαίο: 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη

     



    ΣΧΟΛΙΑ