• Big Story

    Το Μαξίμου παραδέχεται πως ο Τσίπρας παραθέριζε την ώρα των μεγάλων πυρκαγιών

    αλεξης τσιπρας

    Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας


    Με επίθεση στα ΜΜΕ, και πιο συγκεκριμένα στον «νέο ΔΟΛ» και τον Βαγγέλη Μαρινάκη επιχειρεί να απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου στα 5 ερωτήματα που έθεσε η Νέα Δημοκρατία για την απουσία του πρωθυπουργού την ώρα που η Ελλάδα καιγόταν.

    Μάλιστα, επιχειρεί εκ νέου να παρουσιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ανεύθυνο, «που βρισκόταν σε διακοπές την ώρα της φωτιάς», όπως δηλαδή επιχείρησε και στις 16 Αυγούστου, όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε στην κυβέρνηση μέτρα για την προστασία από τις πυρκαγιές. Τότε, όπως και σήμερα, αντί για απάντηση το Μέγαρο Μαξίμου είχε επιτεθεί κάνοντας λόγο για έναν αρχηγό της αντιπολίτευσης «που άφησε την ξαπλώστρα του στα Χανιά».

    Πάντως, με τη νέα ανεπίσημη ανακοίνωση το Μαξίμου παραδέχεται πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν σε καλοκαιρινές διακοπές την ώρα των πυρκαγιών, ότι δηλαδή κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

    Ωστόσο, και πάλι, αποφεύγει να απαντήσει σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις για το που βρισκόταν ο πρωθυπουργός, την ώρα που οι φήμες αναφέρουν πως πέρασε τις διακοπές ρου είτε στην Πάρο, στο σπίτι του Λάκη Λαζόπουλου, όπως έγραψαν τα Νέα, είτε στους Αντιπαξούς, αλλά και ότι  μεταφέρθηκε με ελικόπτερο «Χιούι» στην Αθήνα.

    Αναλυτικά η απάντηση του Μαξίμου:

    «Μετά το φιάσκο της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, που άφησε τις ξαπλώστρες των Χανίων, για λίγες ώρες, προκειμένου να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, αλλά ακύρωσε την επίσκεψή του μόλις αντιλήφθηκε ότι εντός βρίσκονταν δυο υπουργοί της κυβέρνησης, φαίνεται ότι το φυσάει και δεν κρυώνει.

    Σήμερα, λοιπόν, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, προφανώς κατ’ εντολήν του συνεταίρου του, κ. Μητσοτάκη, αποκάλυψε κάτι τρομακτικό: Ότι ο πρωθυπουργός διέπραξε το αδιανόητο ατόπημα να βρίσκεται εκτός Αθηνών το Σαββατοκύριακο πριν το Δεκαπενταύγουστο. Έφτασε, μάλιστα, στο έσχατο σημείο ανηθικότητας. Επέστρεψε εσπευσμένα λόγω των πυρκαγιών!

    Θα προτείναμε στη ΝΔ να προσπαθήσει τουλάχιστον, να σοβαρευτεί λίγο. Αν πάλι αυτό είναι ανέφικτο, είμαστε στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη, να τον ενημερώσουμε επακριβώς για το τι ακριβώς έφαγε και τι ώρα κοιμήθηκε ο πρωθυπουργός στις ολιγοήμερες διακοπές του».

    Νέα Δημοκρατία: Γιατί δυσκολεύεται να πει που πήγε;

    Σε δική τους απάντηση οι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν:

    «Ο κ. Τσίπρας ασφαλώς έχει δικαίωμα να κάνει διακοπές όπως κάθε πολίτης. Αλλά γιατί άραγε ο κ.Τσίπρας δυσκολεύεται να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το που έκανε διακοπές;».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποκαλύψει πού βρίσκονταν τις ημέρες των πυρκαγιών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας : Πώς δεν χάλασε τις διακοπές του για 15.000 καμένα στρέμματα



    ΣΧΟΛΙΑ