• Big Story

    LIVE: Οι ομιλίες Τσίπρα και Μακρόν στην Πνύκα

    • NewsRoom


    Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Πνύκα με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου αναμένεται να περιγράψει το όραμά του για μια άλλη δημοκρατικότερη και κοινωνικότερη Ευρώπη.

     

    Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρόεδρος βρέθηκε στο Σύνταγμα για την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου τον υποδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

    Στις 13.45 ο κ. Μακρόν, μετά της συζύγου του Μπριζίτ Μακρόν,  μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τους υποδέχθηκε ο Έλληνας ομόλογός του κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία Παυλοπούλου.

    Η επίσημη τελετή υποδοχής, περιελάμβανε την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδος, την επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των δυο Αντιπροσωπειών.

    Ακολούθως, οι δυο Πρόεδροι συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους μετέβησαν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου πραγματοποιήθηκε παρασημοφόρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ε. Μακρόν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος.

    Στις 15:30 ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γαλλική Αντιπροσωπεία μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τους υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο.

    Στις 16:15 ξεκίνησαν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών υπό τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Έλληνα Πρωθυπουργό και αμέσως μετά ακολούθησε η κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.

    Την ίδια ώρα η Μπριζίτ Μακρόν και η Περιστέρα Μπαζιάνα βρέθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αργότερα στην Ακρόπολη.

    Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου και της συζύγου του στην Αθήνα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο, που θα παραχωρήσουν προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του στο Προεδρικό Μέγαρο (21.00-23.00).

    Την Παρασκευή, το πρόγραμμα ξεκινά στις 10.00 το πρωί, με την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας στρογγυλής τραπέζης επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ε. Μακρόν και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

    Στις 11:45 ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

    Στις 12:00-13:15 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει στις 13:30-14:45 γεύμα του Ε.Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

    Στις 14:45-15:15, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την σύζυγό του και την συνοδεύουσα αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του από την χώρα μας.



    ΣΧΟΛΙΑ