• Big Story

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Oι νέες επενδύσεις είναι αυτές που θα βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο

    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


    Τα ηνία του ΣΕΤΕ αναλαμβάνει σήμερα ο κ. Γιάννης Ρέτσος, τον οποίο εξέλεξε πρόεδρο η Γενική Συνέλευση Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στην θέση του αποχωρήσαντος κ. Ανδρέα Ανδρεάδη.

    Στην 25η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι οι νέες επενδύσεις είναι αυτές που θα βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο.

    Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία θα εστιάσει σε 5 άξονες: τον τουρισμό και συγκεκριμένα στην δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων, κατάργηση του φόρου στη διαμονή και παράλληλα αποκλιμάκωση του Φ.Π.Α στην εστίαση και την διανυκτέρευση, καλύτερη προβολή και προώθηση του προϊόντος, νέο φοροτεχνικό σχεδιασμό και δημιουργία χαρτοφυλακίου προϊόντων προστιθέμενης αξίας, όπως είναι ο συνεδριακός τουρισμός και ο τουρισμός πόλεων.

    Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο που θα αναδείξει τον τουρισμό σε πυλώνα ανάπτυξης γιατί μπορούμε και θέλουμε η Ελλάδα να είναι το ισχυρότερο brand στην Ευρώπη.

    Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφόρησε για την ανάπτυξη του τουρισμού, γεγονός που αποτυπώθηκε στα έσοδα του 2016, τα οποία ήταν μειωμένα και υπογράμμισε πως σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για την Ελλάδα, καθώς ψηφίζεται το 4ο μνημόνιο που είναι αχρείαστο όπως ήταν και το 3ο.

    Μετράμε 3 χαμένα χρόνια για την οικονομία και την κοινωνία είπε, και συμπλήρωσε πως για να βγει η Ελλάδα από την κρίση χρειάζεται χαμηλότερους φόρους και επενδύσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΦΚΑ: Πτωτική πορεία στα έσοδά του παρουσιάζει το ταμείο – Μόλις 55% η εισπραξιμότητα τον Απρίλιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζανακόπουλος: «Το ΔΝΤ πέφτει έξω στις προβλέψεις του για μας»

     



    ΣΧΟΛΙΑ