• Big Story

    Γιατί Τσίπρας – Κοντονής – Πολάκης κάνουν επίθεση στους δικαστές;


    Το να διαφωνούν στελέχη μίας κυβέρνησης ή ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας με μία δικαστική απόφαση δεν είναι κάτι το μεμπτό. Όλοι έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε αν η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της, αν και όχι με κριτήριο τις νομικές μας γνώσεις (που προφανώς δε διαθέτουμε όλοι), αλλά με αυτό που λέμε “κοινή λογική”. Ναι, φυσικά και οι δικαστές μπορεί να κάνουν λάθη.

    Όμως υπάρχει μία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο να κάνεις κριτική στη Δικαιοσύνη και να επιχειρείς να την επηρεάσεις. Μια γραμμή που όταν είσαι υπουργός ή πρωθυπουργός είναι ίσως δυσδιάκριτη. Και κάποιοι την έχουν ήδη υπερβεί.

    Η χθεσινή μέρα αποτέλεσε το αποκορύφωμα της κυβερνητικής επίθεσης κατά της Δικαιοσύνης. Το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη σχολιάζοντας πως δικαστικές αποφάσεις προστατεύουν τους κακοπληρωτές εργοδότες, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία “η καθυστέρηση καταβολής του μισθού δεν συνιστά βλαπτική […] μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας”. Το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη “δυσάρεστη έκπληξη” της απόφασης για τη μη αναστολή της εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας. Και εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης συνεχίζει το… βιολί του, έχοντας ανοίξει κανονική βεντέτα μέσω Facebook με τους δικαστές.

    Ακόμα και ο πλέον καλόπιστος δεν μπορεί παρά να υποψιαστεί πως πίσω από όλα αυτά κάτι κρύβεται. Κάπου αποσκοπεί η κυβέρνηση με αυτές τις επιθέσεις. Και φυσικά όχι στο να αποδοθεί δικαιοσύνη…

    Είναι πια ηλίου φαεινότερον: ο πραγματικός στόχος του Μαξίμου είναι η “άλωση” της Δικαιοσύνης. Μίας Δικαιοσύνης που για να είναι “καλή” πρέπει να αποτελεί εργαλείο της κυβέρνησης και όχι “θεσμικό εμπόδιο”, και αφού οι δικαστές δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις, τότε κακό του κεφαλιού τους. Με τη συγκεντρωτική λογική που διέπει το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιδιώκεται ο έλεγχος της Δικαιοσύνης με την αντικατάσταση του “εχθρικού” Συμβουλίου της Επικρατείας από ένα νέο Συνταγματικό Δικαστήριο, ενώ αντίστοιχες “παρεμβάσεις” προωθούνται στον Άρειο Πάγο και το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα άλλα δύο μεγάλα δικαστήρια της χώρας.

    Δικαιοσύνη, όπως ΜΜΕ

    Η στόχευση αυτή εξηγεί και τα κυβερνητικά πυρά κατά της Δικαιοσύνης: αποδομώντας τις δικαστικές αποφάσεις και δημιουργώντας την αίσθηση ότι οι δικαστές είναι χειραγωγούμενοι και αναποτελεσματικοί, η κυβέρνηση διευκολύνει τα σχέδιά της για σαρωτικές αλλαγές.

    Δεν είναι άλλωστε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί από την κυβέρνηση. Κάτι αντίστοιχο γίνεται εδώ και δύο χρόνια με τα “εχθρικά” ΜΜΕ που αποδομούνται από το Μαξίμου ως προπαγανδιστικά, με απώτερο σκοπό την άλωσή τους από “φιλικά” προς τον ΣΥΡΙΖΑ συμφέροντα. Όπως και με τα ΜΜΕ, έτσι και με τη Δικαιοσύνη: στον ΣΥΡΙΖΑ τη βλέπουν ως εχθρό που πρέπει όχι να εξολοθρεύσουν, αλλά να… προσηλυτίσουν στα δικά τους “θέλω” για να την εκμεταλλευθούν.

    Και κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις: και στις δύο αυτές “σταυροφορίες”, κεντρικό ρόλο έχει ο Παύλος Πολάκης. Τη μία με τα “βοθροκάναλα της διαπλοκής”, την άλλη με τους δικαστές-θεσμικά εμπόδια…

    Ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη δουλειά…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» για την Ηριάννα: Κάτι τρέχει (ξανά) με τη Δικαιοσύνη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα επίθεση εξαπολύει ο Πολάκης στη Δικαιοσύνη (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ηριάννα: Άνω – κάτω Σύνταγμα και Ερμού στην πορεία συμπαράστασης (video – pics)



    ΣΧΟΛΙΑ