• Big Story

    Πολύ υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς και την Τετάρτη – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

    • NewsRoom
    πυρκαγιά


    Πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος για πυρκαγιές και αύριο, Τετάρτη 16 Αυγούστου, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει στη βαθμίδα 4.

    Ειδικότερα, στη βαθμίδα 4 παραμένουν οι Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Κρήτης, Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) και Νοτίου Αιγαίου.

    Η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πυροσβεστική: 55 φωτιές σε 24 ώρες – Όλα τα νεώτερα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο Μικροχώρι συνεχίζεται η μάχη για τον έλεγχο της πυρκαγιάς – Ηλεία και Ζάκυνθος τα άλλα μεγάλα μέτωπα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκκλήσεις πυροσβέστη μέσω Facebook – «Αφυδατωθήκαμε, χρειαζόμαστε νερό και ψωμί»

     



    ΣΧΟΛΙΑ