• Big Story

    Γαλλικές εκλογές: Μακρόν και Λεπέν περνούν στον επόμενο γύρο δείχνουν τα exit polls

    • NewsRoom
    Μακρόν Λεπέν Γαλλία

    Εμ. Μακρόν – Μαρίν Λεπέν


    Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πρώτος υποψήφιος που περνά στον επόμενο γύρο των γαλλικών εκλογών, σύμφωνα με τα exit poll Γαλλικά ΜΜΕ.

    Η Μαρί Λεπέν φαίνεται να κατακτά τη δεύτερη θέση, που της δίνει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

    Σύμφωνα με το exit poll της Ipsos ο Μακρόν συγκεντρώνει 23,7%, η Λε Πεν 21,7%, ενώ Φιγιόν και Μελανσόν 19,5%

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας Kantar Sofres One point για τη Figaro, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν ισοψηφούν στο 23% και ακολουθούν Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν Λικ Μελανσόν με 19%.

    Ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22% , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Harris Interactive.

    Ο Μακρόν εξασφαλίζει το 23,8% και η Λεπέν το 21,6%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ifop.

    Η γαλλόφωνη βελγική La libre, δίνει 24% στον Μακρόν και θρίλερ με 21% σε Λεπέν και Φιγιόν.

    Ανάλογοι είναι οι τίτλοι των site των μεγάλων γαλλικών εφημερίδων. Η Le Parisien αναφέρει «Μακρόν και Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών», η Liberation έχει τίτλο «Δεύτερος γύρος για Μακρόν και Λεπέν», η οικονομική La Tribube αναφέρει «Παίρνουν προβάδισμα ο Μακρόν και η Λεπέν για δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις». Ανάλογος τίτλος και για τη Le monde: «Μακρόν και Λεπέν παίρνουν “κεφάλι”, αβέβαιη η τρίτη θέση».

    Στις πρώτες του δηλώσεις ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στο  Γαλλικό Πρακτορείο (AFP): «Σήμερα γυρνάμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή».

    Σύμφωνα πάντως με το Bloomberg,  επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, μεταδίδει πως σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λε Πεν είναι εκείνη που κερδίζει τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών! Σύμφωνα με τα στοχεία που δημοσιεύονται, η ακροδεξιά υποψήφια, στις 20:13 (21:13 ώρα Ελλάδας) προηγούνταν με 24,9% έναντι 21,1% του Εμανουέλ Μακρόν. Τρίτος ο Φρανσουά Φιγιόν με 20% και τέταρτος ο Ζαν Λυκ Μελανσόν με 18%.



    ΣΧΟΛΙΑ