• Big Story

    Φώφη Γεννηματά: «Παραλάβαμε ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα, δεν θα παραδώσουμε μουσείο»

    • NewsRoom
    Γεννηματά ΠΑΣΟΚ

    Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλάει στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 43ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


    Κάλεσμα για τη δημιουργία ενός νέου «ρεύματος πλειοψηφίας» απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της εκδήλωσης για τα 43 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο.

    Η σκληρή πραγματικότητα επιβάλλει ένα νέο ξεκίνημα, τόνισε η κ. Γεννηματά. «Παραλάβαμε ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα, δεν θα παραδώσουμε μουσείο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Δημιουργούμε τη νέα μεγάλη κεντροαριστερά, δεν πιστεύουμε στον άμορφο μεσαίο χώρο».

    Από την ομιλία της δεν έλειψε και η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συντριβεί και να ηττηθεί μαζί της ο λαϊκισμός και η δημαγωγία», τόνισε, προσθέτοντας πως θα ακολουθήσει τον δρόμο της πολιτικής αυτονομίας μέχρι το τέλος.

    «Τα δεκανίκια για τη Δεξιά ή τον ΣΥΡΙΖΑ να τα αναζητήσουν αλλού», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά. Ωστόσο «η συγκυρία επιβάλλει την εθνική συνεννόηση», κατέληξε.

    Στο Ζάππειο Μέγαρο έδωσαν το παρών οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης, αλλά και οι κύριοι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανόλης Οθωνας, Τόνια Αντωνίου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Νίκος Μπίστης, Κατερίνα Μπατζελή, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Γείτονας, Μιλτιάδης Παπαϊωαννου, εκπρόσωποι των Κινήσεων για τη Σοσιαλημοκρατία και την ΕΔΕΜ, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Κώστας Μπαργιώτας, ο Απόστολος Κακλαμάνης. Απών από την εκδήλωση, καθώς βρίσκεται εκτός Αθηνών είναι ο Κώστας Σημίτης, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προτίμησε να τοποθετηθεί για την 3η Σεπτέμβρη μέσω της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει νωρίτερα το Ποτάμι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεχείλιζε η οργή στο ΠΑΣΟΚ για την καπήλευση του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Τσίπρα: «Αυτό είναι ύβρις»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτιέται για τον Ανδρέα Παπανδρέου και το παλιό ΠΑΣΟΚ: «Ήταν ο Ανδρέας ψεύτης;»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΚΙΔΗΣΟ: Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί τους πολίτες ηλίθιους – Απομίμηση μαϊμού του Ανδρέα Παπανδρέου»



    ΣΧΟΛΙΑ