• Big Story

    Γιατί οι φιλελεύθεροι της ΝΔ στρέφονται εναντίον του Άδωνι

    • NewsRoom
    Γεωργιάδης: Χωρίς λόγο η απεργία στην εστίαση-Δώσαμε συνολικά 290 εκατομμύρια

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εμφανές ότι το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να προσαρμόσει την στρατηγική της ΝΔ, προσπαθώντας να καλλιεργήσει μια ρητορική που θα αποπνέει θετικά μηνύματα για την ελληνική κοινωνία. Στην ουσία επιχειρεί να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεφύγει από τη στείρα αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να προτάξει ένα προγραμματικό λόγο που θα δίνει λύσεις και θα αποπνέει αισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία.

    Η ανακοίνωση του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων στις αρχές Δεκεμβρίου σε συνδυασμό με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έχουν ως αποτέλεσμα την υπηρέτηση του συγκεκριμένου στόχου που αποτελεί το …δρόμο μέσα από τον οποία η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να επιτύχει την αυτοδυναμία όποτε και αν γίνουν εκλογές.

    Οι πρόσφατες αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ έχουν άμεση σχέση με τους συγκεκριμένους στόχους της «γαλάζιας» ηγεσίας. Από όλη αυτή τη διαδικασία ένα πρόσωπο βγαίνει κερδισμένο και είναι εκείνο του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη. Ο κ. Χατζηδάκης έχει αναλάβει όπως είναι γνωστό το συντονισμό των προσυνεδρίων στο δρόμο για το συνέδριο. Για τους καλά γνωρίζοντες τα «γαλάζια» δρώμενα αυτή η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη υπηρετεί και ένα άλλο στόχο να βάλει …φρένο στην ξέφρενη πορεία του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Κωστής Χατζηδάκης θεωρείται από τους παροικούντες τη «γαλάζια» Ιερουσαλήμ το αντίβαρο στον επικοινωνιακό …σίφουνα, έτερο αντιπρόεδρο της ΝΔ.

    Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει αποφασισμένος να κάνει τα απαραίτητα ανοίγματα προς τον κέντρο που γνωρίζει ότι θα μπορέσουν να του εξασφαλίσουν ποσοστά αυτοδυναμίας. Αυτό τον σχεδιασμό εξασφαλίζει με τον ήπιο λόγο του, την επιχειρηματολογία του και τις προγραμματικές του θέσεις ο Κωστής Χατζηδάκης.

    Ακόμη και στα νέα πρόσωπα του επικοινωνιακού επιτελείου ο κ. Χατζηδάκης δείχνει ενισχυμένος καθώς ο Σταύρος Σταυρίδης που ανέλαβε αναπληρωτής εκπρόσωπος της Μαρίας Σπυράκης ανήκει στη σφαίρα επιρροής του πρώην υπουργού.

    Από την άλλη, ο έτερος αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης μένει χωρίς χαρτοφυλάκιο καθώς ο αποχωρήσας από τη θέση του εκπροσώπου τύπου Βασίλης Κικίλιας ανέλαβε τον τομέα Άμυνας που προΐστατο μέχρι πριν λίγες μέρες ο κ. Γεωργιάδης.

    Μέχρι τον Δεκέμβριο ο Κωστής Χατζηδάκης έχει την ευκαιρία να εξισορροπήσει κάπως τα πράγματα και να αποκαταστήσει τις γαλάζιες ισορροπίες που μέχρι σήμερα φαινόταν σε επίπεδο επικοινωνίας να έχει το πάνω χέρι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Είναι αλήθεια ότι και η επιλογή της Μαρίας Σπυράκη στην εκπροσώπηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του Κώστα Ζούλα στη θέση του διευθυντή του γραφείου τύπου δεν είναι καθόλου τυχαίες μιας και πέρα ότι γνωρίζουν πολύ καλά τη συγκεκριμένη δουλειά, προερχόμενοι από το χώρο της δημοσιογράφος, έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν ένα μετριοπαθή πολιτικό λόγο κοντά στα όσα πρεσβεύει η «γαλάζια» ηγετική ομάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΝΤ: Μαντάτα για ένα ακόμα πακέτο μέτρων, πριν τελειώσει το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Wood: Τι λέει για εκλογές-Σε ποια ελληνική μετοχή δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Σκληρό ροκ» στο Χίλτον για την τρίτη αξιολόγηση-Επιμένει σε μέτρα το ΔΝΤ



    ΣΧΟΛΙΑ