• Big Story

    Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια – Βροχή μολότοφ και δακρυγόνων (video)

    • NewsRoom
    πολυτεχνείο


    Σοβαρά επεισόδια επικρατούν αυτή την ώρα μεταξύ της Αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών στην περιοχή των Εξαρχείων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Οι ένταση αρχικά εντοπίστηκε στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, έξω από το θέατρο «Λαμπέτη», οπού υπήρξε σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών. Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στους δρόμους περιμετρικά του Πολυτεχνείου, στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας, καθώς και στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Οι αναρχικοί έχουν κάνει χρήση δεκάδων βομβών μολότοφ.

    https://www.youtube.com/watch?v=rVgc6m3qApo

    Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων, ενώ έχουν γίνει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει δύο προσαγωγές.

    Η ένταση έχει επικεντρωθεί περιμετρικά του Πολυτεχνείου, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους εκτοπίσουν προς την πλευρά της Πλατείας Εξαρχείων, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων, για να απαντήσουν στη «βροχή» μολότοφ που δέχονταν από ομάδα περίπου 100 αντιεξουσιαστών.

    Οι αντιεξουσιαστές έχουν στήσει οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, ενώ επεισόδια σημειώνονται και κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

    Νωρίτερα πάντως, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην Αμερικανική Πρεσβεία, τα ΜΑΤ φρόντισαν να περικυκλώσουν το Πολυτεχνείο προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των αναρχικών στο χώρο του ασύλου, καθώς υπάρχουν πληροφορίες στις Αρχές πως υπάρχουν αποθηκευμένα υλικά για να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις.

    Στο πολυτεχνείο φέρεται να υπάρχει πλέον μικρή  ομάδα αντιεξουσιαστών, λόγω τις κίνησης των ΜΑΤ, εμποδίζοντάς τους από το να βρεθούν υπό καθεστώς ασύλου. Ωστόσο, υπάρχουν περίπου 100 αναρχικοί στην πλατεία των Εξαρχείων, προκαλώντας μια «βροχή από μολότοφ» κατά των Αστυνομικών.

    Την ίδια ώρα η δύναμη των αστυνομικών ανέρχεται σε 5.000 άνδρες διασκορπισμένοι σε όλη την Αθήνα. Το κύριο μέρος των δυνάμεων των ΜΑΤ στην περιοχή των Εξαρχείων βρίσκεται αυτή την ώρα μπροστά από το Πολυτεχνείο, επί της οδού Πατησίων.

    πολυτεχνείο πολυτεχνείο πολυτεχνείο πολυτεχνείο πολυτεχνείο

    πολυτεχνείο-εξάρχεια

    Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ