• Big Story

    Έκπληκτο το Μαξίμου με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ρίχνει την ευθύνη στον Μητσοτάκη, το ΠΑΜΕ και τη ΛΑΕ

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας


    Απροετοίμαστη πιάστηκε η κυβέρνηση με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν όλοι βέβαιοι πως μετά την πρωινή συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τον Αλέξη Τσίπρα, η πολυήμερη απεργία θα λύνονταν σήμερα, και το πρόβλημα με τα σκουπίδια που έχουν «πνίξει» τη χώρα θα έπαιρνε τον δρόμο του.

    Άλλωστε, η κυβέρνηση είχαν υποχωρήσει σε αρκετά από τα αιτήματα των απεργών. Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους εργαζόμενους στους δήμους για παράλειψη των ορίων ηλικίας,  επιπλέον μοριοδότηση για τους υφιστάμενους συμβασιούχους και 2.500 μόνιμες προσλήψεις. Παράλληλα είχε δώσει τη δέσμευσή του ότι η αποκομιδή απορριμμάτων θα γίνεται από τους δήμους και όχι από ιδιώτες.

    Μετά την απόφαση, το Μαξίμου επιτέθηκε στην συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ΔΑΚΕ που  χθες ψήφισε “κατά” της απεργίας, σήμερα  και σήμερα ‘λευκό”, την ώρα που ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ εισηγήθηκε την αναστολή της απεργίας.

    Υπέρ της απεργίας τάχθηκαν και οι παρατάξεις του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Ενότητας (πήραν την πλειοψηφία με 5 ψήφους), με το Μαξίμου να καταγγέλλει πως  «ΠΑΜΕ και ΛΑΕ με τη στάση τους οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμάτων».

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εσωερικών ο οποίος θεωρεί τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη υπεύθυνο για την απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ να συνεχίσει την απεργία της.

    Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των συνδικαλιστών ο Πάνος Σκουρλέτης έγραψε στο τουίτερ:

    «Με εντολή Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στην καθαριότητα».

    Οι συνδικαλιστές, θεωρούν μικρό τον αριθμό των 2.500 προσλήψεων που τους υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου, θεωρώντας το απλά ως «βάση εκκίνησης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνέχιση της απεργίας αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ – Παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά έταξε ο Τσίπρας στους συμβασιούχους της ΠΟΕ ΟΤΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βολές ΝΔ κατά Τσίπρα: Η κυβέρνηση κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους, νοιάζεται μόνο για την εκλογική της πελατεία



    ΣΧΟΛΙΑ