• Big Story

    Καλύτερη η εικόνα στη Ζάκυνθο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες (video)

    • NewsRoom


    Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην Ζάκυνθο το πρωί της Δευτέρας, μετά από μια πολύ δύσκολη νύχτα κατά την οποία έγιναν στάχτη περιουσίες αλλά και φυσικός πλούτος. Η νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο νησί το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι και έκτοτε έχει απειλήσει χωριά και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον.

    Υπενθυμίζεται ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο στο χωριό Μαριές, για το οποίο το βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά. Λίγο νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις προέβησαν στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών γύρω από τα σπίτια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Παράλληλα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται σήμερα με 15 ακόμα οχήματα και 60 πυροσβέστες.

    Ωστόσο, οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, επιλέγοντας να μείνουν εκεί και μαζί με τους πυροσβέστες να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες για να τα σώσουν.

    Η βόρεια πλευρά της Ζακύνθου έχει παραδοθεί στις φλόγες, που έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσος και ελαιώνες, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε αποθήκες και άλλα οικήματα. Παρά ταύτα, δεν έχουν καταγραφεί προς το παρόν καταστροφές σε σπίτια, όπως αναφέρουν οι αρχές.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πιλότος ενός ελικοπτέρου αντιλήφθηκε την δράση δύο ύποπτων ανδρών, δυτικά του χωριού Μαριές, την ώρα που επιχειρούσε κατάσβεση μια εστίας. Αυτή τη στιγμή άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, χτενίζουν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή για τον εντοπισμό τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κόλαση φωτιάς στην Ζάκυνθο: Κάηκαν περιουσίες, καταγγελίες κατοίκων «μας άφησαν μόνους» (pivs+video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζάκυνθος: Ελικόπτερο εντόπισε τους εμπρηστές-Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους



    ΣΧΟΛΙΑ