• Big Story

    Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου με τους χειρισμούς Κουρουμπλή – Χάλασε τη φιέστα του Τσίπρα στην Κέρκυρα

    Παναγιώτης Κουρουμπλής


    Κηλίδες άφησε για την κυβέρνηση η επικοινωνιακή και ίσως ουσιαστική διαχείριση που έκανε με το θέμα της οικολογικής καταστροφής στο Σαρωνικό ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

    Οι δηλώσεις του υπουργού που κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση για ολιγωρία στην αντιμετώπιση του προβλήματος με την πετρελαιοκηλίδα – μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την απομάκρυνσή του- προκάλεσαν αμηχανία στο Μαξίμου την ώρα που ο πρωθυπουργός προσπαθούσε στην Κέρκυρα να ενδυναμώσει την ελληνοϊταλική συνεργασία στο θέμα των επενδύσεων.

    Ο υπουργός διαβεβαιώνει για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας τις επόμενες ημέρες, όμως οι αναφορές του σε παραίτηση που είναι στην διάθεση του πρωθυπουργού ανά πάσα ώρα και στιγμή προκάλεσαν σύγχυση και αναστάτωση για την πιθανότητα αυτή να γίνει αποδεκτή.

    Κύκλοι του Μαξίμου έλεγαν το μεσημέρι ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, όμως είναι βέβαιο ότι οι χειρισμοί Κουρουμπλή δεν ευχαρίστησαν το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Κυρίως όταν ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε αναφορά σε λογοπαίγνιο –σε σχέση με τα περί παραιτήσεως- κάτι που αργότερα και στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου απέδωσε σε μία διαρροή ή παρανόηση συνεργάτη του.

    Όπως και να έχει η υπόθεση Κουρουμπλή ήρθε σε μία χρονική στιγμή που η κυβέρνηση ήθελε να ξεφύγει από την ιστορία της El Dorado Gold αναδεικνύοντας την σημασία που έχει για την χώρα η ενδυνάμωση των σχέσεων της με την Ιταλία, μία από τις μεγαλύτερες οικονομίας της Ευρώπης. Κι αυτό ως συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα ο οποίος ενθάρρυνε τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

    Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι  το 1ο διακυβερνητικό συνέδριο Ελλάδας-Ιταλίας πήγε αρκετά καλά με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι να αναφέρει στον Αλέξη Τσίπρα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για ενθάρρυνση των επενδύσεων στην χώρα μας. Τσίπρας και Τζεντιλόνι αναμένεται να βρεθούν και στις 28 Σεπτεμβρίου στο Ταλίν της Εσθονίας όπου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Κορυφής . Στο περιθώριο της Συνόδου οι μεσογειακές χώρες της Ευρώπης θα έχουν την δυνατότητα να διαμορφώσουν από κοινού τον τρόπο με τον οποίο θα παρέμβουν καθοριστικά στην συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε χθες λόγο για την ανάγκη μιας ευρωζώνης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών της μέσων νέων υπερεθνικών θεσμών, όπως ένα κοινοβούλιο της ευρωζώνης, ένας υπουργός Οικονομικών, αλλά και ένας Ευρωπαίος υπουργός κοινωνικής συνοχής. Μίλησε για έναν ισχυρό προϋπολογισμό με σταθεροποιητικό και αναδιανεμητικό ρόλο για την ευρωζώνη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι υπέρογκοι φόροι «τροχοπέδη» για τον Κρατικό Προϋπολογισμό – Στα 1,7 δισ. ευρώ η τρύπα στα έσοδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ελληνικό δημόσιο στέλνει στα δικαστήρια την Eldorado Gold

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Κουρουμπλής: Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού



    ΣΧΟΛΙΑ