• Big Story

    Ανησυχητικά στοιχεία: Ένας στους τρεις Έλληνες δεν πλήρωσε κανέναν φόρο το 2016


    Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία ένας στους τρεις Έλληνες δεν πλήρωσε κανέναν φόρο το 2016.

    Βέβαια, εδώ γεννάται το ερώτημα αν πρόκειται για φοροδιαφυγή ή για πραγματική αδυναμία των ελληνικών νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, εξαιτίας της επταετούς κρίσης που βιώνει η χώρα.

    Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν τόσο η «Καθημερινή της Κυριακής» όσο και το «Βήμα», το 31,8% των Ελλήνων δεν πλήρωσε κανέναν φόρο το 2016, καθώς εννέα στους 10 δήλωσαν εισοδήματα χαμηλότερα των 20.000 ευρώ, ενώ δύο στα τρία νοικοκυριά δήλωσαν μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ.

    Μάλιστα το ποσοστό όσων δηλώνουν εισόδημα χαμηλότερο από 1.000 ευρώ μηνιαίως έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας στο 64,11% από 49% που ήταν πριν.

    Οι συνήθεις ύποπτοι για φοροδιαφυγή είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, δεδομένου ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι μάλλον δεν μπορούν να κρύψουν και πολλά- καθώς άνω των 470.000 εξ’ αυτών δήλωσαν μέσο εισόδημα 9.699 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκαριστικός αριθμός! Μέσα σε μια πενταετία 20.000 επιστήμονες έχουν φύγει από την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στοκχόλμη: Ένα κορίτσι μόλις 11 ετών το πρώτο θύμα της επίθεσης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άδωνις Γεωργιάδης: Λόγω της Κυβέρνησης και Καμμένου θα είμαστε κατά 27 εκατ ευρώ φτωχότεροι (video)



    ΣΧΟΛΙΑ