• Big Story

    Να τρομάξουμε, ή να εξοργιστούμε με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

    • NewsRoom
    Μαξίμου

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας


    Τι είναι χειρότερο στη δημόσια ζωή; Ένα λάθος, ή η εμμονική άρνηση των «υπευθύνων» να το παραδεχτούν; Αν «λάθη κάνει ο καθένας μας», τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μας “ταΐζει” δικαιολογίες –αντί για ένα απλό «συγνώμη»- για τη μόλυνση του Σαρωνικού, που είναι από προκλητικές έως εξοργιστικές.

    Πιο πρόσφατο κρούσμα, είναι η εξωφρενική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι για τη διάχυση τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου στο Σαρωνικό, φταίει το… σύμπαν, εκτός από τους κυβερνώντες!

    Στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, διαβάζουμε έκπληκτοι: «Οι πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την ενίσχυση των υποδομών που έχουν επιστρατευτεί για την απορρύπανση της θάλασσας και των ακτών, αλλά και για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών που ασχολούνται με τη ναυτιλία με την υψηλή εποπτεία του δημοσίου, αποτελούν σημαντικά βήματα. Είναι αναγκαίο να καταλογιστούν ευθύνες και οι υπεύθυνοι για τη ρύπανση να τιμωρηθούν». Δηλαδή, μας λένε ότι τα μέτρα που εκ των υστέρων ελήφθησαν, είναι σημαντικά, συνεπώς οι κυβερνώντες ελέγχονται για καθυστέρηση θέσπισης «σημαντικών» μέτρων, αλλά ακόμα ούτε τους υπεύθυνους γνωρίζουν, ούτε τις ευθύνες μπορούν να κατανείμουν.

    Και πιο κάτω, η ανακοίνωση μας εξηγεί ότι  αναδείχτηκαν οι «χρόνιες παθογένειες των μηχανισμών της δημόσιας διοίκησης, οι οποίες αποτελούν ένα ακόμα σύμπτωμα του δικομματικού συστήματος του τρόπου και της αδράνειας με τον οποίο αντιμετώπισε τον κρατικό μηχανισμό. Οι πρωτοβουλίες και σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να είναι άμεσες και ριζικές».

    Μισό λεπτό: Στην πρώτη παράγραφο μας λένε ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι σημαντικά, και στη δεύτερη ότι… πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες! Επίσης μας λένε ότι «αδράνησε» ο κρατικός μηχανισμός, ενώ ως τώρα φώναζαν σε όλους τους τόνους ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση «γι’ αυτό και η ρύπανση δεν εξαπλώθηκε». Τι να πιστέψουμε και τι όχι; Κι είναι δυνατόν ένα κόμμα να επιρρίπτει ευθύνες στη δημόσια διοίκηση, κι όχι στους πολιτικούς της προϊσταμένους; Δηλαδή τι ακριβώς συνέβη; Φώναζαν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ

    Το αποκορύφωμα, όμως, της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι φέρει ευθύνες ο… δικομματισμός!  Εδώ η ανακοίνωση απαρνιέται εντελώς, κάθε ίχνος σοβαρότητας. Προφανώς, θα απαντούσε κανείς, γι αυτό το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας επέμενε τόσο πολύ στην ψήφιση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα: Για να καταργηθεί ο… δικομματισμός και να… προστατευθεί το περιβάλλον!

    Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή πράγματι οι συντάκτες της ανακοίνωσης πιστεύουν όσα γράφουν, οπότε συμπεραίνουμε ότι είναι πραγματικά επικίνδυνοι για τη χώρα και πρέπει να τρομάξουμε, ή αντιλαμβάνονται το προφανές, ότι δηλαδή οι δικαιολογίες αυτές δεν γίνονται πιστευτές ούτε από παιδάκια, συνεπώς χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μην βγούμε από τα ρούχα μας, εξοργισμένοι από το αδίστακτο δούλεμα.

    Διαλέγετε…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ: Για τη ρύπανση στο Σαρωνικό, φταίει και ο… δικομματισμός!

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντώνης Κεφαλάς: O Τσιπρας θύμα της φιλοδοξίας του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλέξης Τσίπρας: Πώς βούλιαξε στην πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού 



    ΣΧΟΛΙΑ