• Big Story

    Η Ελλάδα καίγεται και Τσίπρας-Τόσκας επιθεωρούν τα «ερείπια» πυροσβεστικά

    φωτιά

    (Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Την Ελευσίνα επέλεξε για τον πρωινό του περίπατο σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Επισήμως, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης της Ελευσίνας, μαζί με τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Όμως από αυτά που ακούσαμε να λέει συμπεράναμε ότι μάλλον πήγαν εκεί για λόγους αναψυχής, και όχι για κάτι παραπάνω.

    Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, ώστε τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης να είναι σε ετοιμότητα και έγιναν ουσιαστικά βήματα το τελευταίο διάστημα, ώστε να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο αποτελεσματικότητας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, και αν η κάμερα την ώρα που μιλούσε γύριζε στο ακροατήριό του, σίγουρα θα μας έδειχνε σαστισμένα πρόσωπα. Ποια είναι αυτή η τεράστια προσπάθεια που έγινε; Ποια είναι αυτά τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης που είναι σε ετοιμότητα; Και πόσο θράσος πρέπει να έχει κανείς για να μιλά για το “καλύτερο επίπεδο αποτελεσματικότητας”, την ώρα που οι φλόγες συνεχίζουν να μαίνονται στη Μάνη, όταν ο στόλος των πυροσβεστικών αεροσκαφών αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από αεροπλάνα-ερείπια, που δεν μπορούν πια να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της κατάσβεσης μίας πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες κυριολεκτικά να παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

    Όλα αυτά, βέβαια, την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για απουσία συντονισμού των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Μάνη, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και η πυρκαγιά να καταστρέψει σχεδόν ολόκληρα χωριά. Προφανώς, και πάλι η κυβέρνηση έκανε μία τεράστια προσπάθεια για να βρίσκεται η Πυροσβεστική στο “καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας”, έτσι;

    Και σαν να μην έφταναν τα… βάσανα των πυροσβεστών, τα “άκουσαν” κιόλας χθες από τον Νίκο Τόσκα, που έκανε λόγο για πυροσβέστες που “περιφέρονται στα κανάλια αντί να βρίσκονται στο μέτωπο των επιχειρήσεων”. Γιατί προφανώς και είναι πιο εύκολο να τα βάλει κανείς με τους συνδικαλιστές πυροσβέστες, αντί να παραδεχθεί τις δικές του ευθύνες για το μπάχαλο που προκάλεσε η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού.

    Ο πρωθυπουργός στην ομιλία ευχήθηκε να έχουμε μια “καλή χρονιά”, αν και όπως είπε γνωρίζει πως η περίοδος του καλοκαιριού θα είναι δύσκολη όσον αφορά στις πυρκαγιές. Ωραίες οι ευχές, κύριε Τσίπρα, αλλά δε σβήνουν φωτιές…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλη η αλήθεια για τις επικουρικές. Η εγκύκλιος μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας – Τόσκας: Η Μάνη καίγεται και αυτοί επιθεωρούν τα πυροσβεστικά (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλος εποχής για τους «κακοπληρωτές» – Έρχονται οι πρώτοι πλειστηριασμοί



    ΣΧΟΛΙΑ