• Big Story

    Οκτώ επενδυτικά σχήματα στη short list για την εξαγορά των Νηρέα και Σελόντα

    νηρέας


    Το αμερικάνικο fund Amerra που έχει εξαγοράσει την εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών «Ανδρομέδα» από την Global Finance, ο καναδικός όμιλος ιχθυοκαλλιεργειών Cooke Group, το επενδυτικό fund Diorasis συμφερόντων του Γιώργου Μομφεράτου που εξαγόρασε το 2014 την εταιρεία «Υδατοκαλλιέργειες Γ. & Π. Μπιτσάκος», το αμερικάνικο fund HIG Capital, που έχει εξαγοράσει τον όμιλο Μαϊλλη, όπως επίσης και το Oaktree Capital Management που έχει εξαγοράσει πλειοψηφικό πακέτο των Sani S.A. και Ikos S.A και το αμερικάνικο fund Rhone Capital, περιλαμβάνονται στη short list των επενδυτών που προκρίθηκαν από τη διαδικασία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά των εταιρειών «Σελόντα» και «Νηρέα».

    Στη λίστα σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται δύο ακόμη επενδυτικά fund που δεν φέρονται να έχουν δραστηριότητα στην Ελλάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των υποψηφίων επενδυτών στους οκτώ. Εκτός λίστας σύμφωνα πάντα με πληροφορίες είναι το αμερικάνικο fund KKR, καθώς και άλλα τρία επενδυτικά σχήματα που δεν προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

    Οι προσφορές που έχουν κατατεθεί από τα υποψήφια σχήματα αφορούν στην απόκτηση και των δύο εταιρειών, αλλά το τίμημα, για το ύψος του οποίου δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες, βασίστηκε σε ξεχωριστές αποτιμήσεις. Η διαδικασία προβλέπει το άνοιγμα των virtual data room στο τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να δοθούν τα αναγκαία στοιχεία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, που αναμένεται να κατατεθούν στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ η ολοκλήρωση της πώλησης προσδιορίζεται την άνοιξη του 2018. Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του διαγωνισμού για λογαριασμό των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έχουν οριστεί οι Lazard Frères, PwC και Alvarez & Marsal.

    Σημειώνεται ότι προς πώληση έχει τεθεί το 74,98% που κατέχουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στη «Νηρεύς» και το 79,61% που κατέχουν στη «Σελόντα», καθώς στόχος είναι η αποεπένδυση από τον κλάδο και για τον λόγο αυτό. Από την πλευρά των τραπεζών εκφράζεται ικανοποίηση για τη συμμετοχή των επενδυτών και σύμφωνα με πληροφορίες το βάρος της αξιολόγησης των προσφορών θα δοθεί εκτός από το τίμημα, στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δύο εταιρειών, που πρέπει να υποστηριχθούν με τεχνογνωσία προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τις παραγωγικές τους διαδικασίες και να λειτουργήσουν υπό ενιαίο σχήμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νηρέας: Αύξηση πωλήσεων και συρρίκνωση ζημιών στο εξάμηνο
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στέλιος Ζαββός: O επενδυτής που κλείνει τα κρίσιμα ραντεβού του Τσίπρα στις ΗΠΑ
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκλειστικό: Τι λένε πηγές του Μάκη Σκλαβενίτη: «Εμείς πληρώνουμε κανονικά»



    ΣΧΟΛΙΑ