• Big Story

    H mega-λειώδης κίνηση του δικηγόρου που αγόρασε την ΑΝΩΣΗ ΑΕ. Γιατί τον έχουν ανάγκη οι μέτοχοι του MEGA 


    H Άνωση ΑΕ ήταν μια εταιρία του ομίλου Μπόμπολα. Ήταν η εταιρία (δεν λειτουργεί σήμερα) που έκανε τις περίφημες παραγωγές του MEGA τα τελευταία χρόνια  Έχει χρέη στις τράπεζες 6 εκατ. ευρώ και απαιτήσεις από τον Τηλέτυπο AE (Mega Channel ) 10 εκατ. ευρώ . Η εταιρία αυτή πουλήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα από τον εκκαθαριστή των εταιριών του ομίλου Μπόμπολα αντί του ποσού των 25.000 ευρώ. Την αγόρασε ένας άγνωστος δικηγόρος. Ο Χρήστος Χαντζαρίδης του Δημητρίου έναντι 25.000 ευρώ αγόρασε 678.736 κοινές μετοχές της εταιρίας. Πρόκειται μια κίνηση μεγαλειώδη. Εάν ο δικηγόρος δεν κάποιος φίλος ενός εκ των βασικών μετόχων των Τηλέτυπου τότε η κίνηση του ήταν ευφυέστατη. Ιδού γιατί.  

    Η mega κίνηση του δικηγόρου 

    Χρήστος Χαντζαρίδης. Δικηγόρος

    Το Mega υπό τις παρούσες συνθήκες είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε αναδιάταξη των υποχρεώσεων του για την επόμενη 10ετια. Όμως για να προχωρήσει αυτό το πλάνο χρειάζεται την έγκριση του 60% των πιστωτών του. Δηλαδή των τραπεζών και της Άνωσης ΑΕ που έχει τις μεγάλες υποχρεώσεις το MEGA CHANNEL. Η εναλλακτικά των τραπεζών και 500 μικρών  εταιρειών που τους οφείλει λεφτά. Όμως πιο εύκολο είναι να συμφωνήσει ένας (ΑΝΩΣΗ ΑΕ) παρά 500 μικροί. Και όπως πληροφορείται το mononews οι τράπεζες έχουν ήδη συμφωνήσει. 

    Άρα αυτή την στιγμή ο ιδιοκτήτης της Άνωσης ΑΕ έχει ρόλο κλειδί στην αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων του MEGA. Που σημαίνει ότι οι μεγαλομέτοχοι του MEGA τον έχουν ανάγκη όπως επίσης και οι τράπεζες.  

    “O δικηγόρος αυτός έδωσε 25.000 και αγόρασε χρυσάφι” λένε στο mononews.gr άνθρωποι με γνώση. “Κρατάει στα χέρια του 3 τράπεζες και 3 μεγαλοεπιχειρηματίες” λέει η ίδια πηγή.

    Το γεγονός ότι η Άνωση ΑΕ είχε αυτόν τον ρόλο κλειδί τον ήξεραν συγκεκριμένα άτομα. Δηλαδή οι νυν μέτοχοι του MEGA , προφανώς η οικογένεια Μπόμπολα, η ελεγκτική εταιρία Άρθρουρ Αντερσεν (που έκανε τον οικονομικό έλεγχο στην Τηλέτυπο ΑΕ)  και αλλά άτομα τα οποία είχαν ειδική γνώση.

    To ερώτημα είναι το εξής: Ο δικηγόρος αυτός έδρασε από μόνος του η σε συνεννόηση με κάποιον από τους μεγαλοιδιοκτήτες του  MEGA; “Το πιθανότερο είναι ότι λειτουργεί για κάποιον εκ των μεγαλομετόχων της Τηλέτυπος ΑΕ” εκτιμούν πήγες της αγοράς. 

    Σε ερώτηση και τι θα γίνει με τις υποχρεώσεις της ΑΝΩΣΗΣ που είναι περίπου 6 εκατ. ευρώ η απάντηση ήταν: “O μέτοχος δεν έχει ευθύνη για τα χρέη μιας Ανώνυμης Εταιρείας. Τόσο απλά ”.  

    Δηλαδή ο δικηγόρος έδρασε εκ του ασφαλούς. 

    To mononews.gr ερεύνησε το παρελθόν του δικηγόρου. Το μόνο που κατάφερε να βρει μέχρι στιγμής είναι ότι ο Χρηστος Χαντζαριδης είναι 48 ετών και το 2004 εμφανιζόταν  να είναι δικηγόρος της εταιρίας «CARBONE LORRAINE GRECE S.A.». Επίσης έχει γράψει ένα άρθρο με τίτλο Ενεργητική Ακρόαση και Διαπραγµάτευση.



    ΣΧΟΛΙΑ