• Big Story

    Τράπεζα Πειραιώς: Άνοιγμα στο λιανεμπόριο με … σούπερ προϊόν


    Τη διαφορά στον κλάδο του λιανεμπορίου επιδιώκει να κάνει η Τράπεζα Πειραιώς με το σχεδιασμό και τη διάθεση ενός προϊόντος που θα δώσει ρευστότητα σε προμηθευτές σε μια περίοδο πίεσης στην αγορά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα θα καινοτομήσει παρέχοντας χρηματοδότηση σε προμηθευτές των σούπερ μάρκετ, εφόσον υπάρχει «εγγύηση» των αλυσίδων αυτών. Στην πραγματικότητα, αυτό που θα ζητά η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι να δεσμεύονται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ότι θα έχουν μια συγκεκριμένη συναλλακτική δραστηριότητα με τον προμηθευτή για συγκεκριμένο χρόνο, και με τον τρόπο αυτό η τράπεζα θα απελευθερώνει πλαφόν ρευστότητας για τον προμηθευτή.

    Σε μια περίοδο πίεσης από πλευράς ρευστότητας, ειδικά για τους μικρότερους προμηθευτές, ανοίγει ένα παράθυρο χρηματοδότησης από την Τράπεζα Πειραιώς προς διευκόλυνση όλων των πλευρών του συναλλακτικού κυκλώματος.

    Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους προμηθευτές να ανακάμψουν, μετά το χτύπημα της Μαρινόπουλος, και να διευρυνθούν οι συνεργασίες των αλυσίδων σούπερ μάρκετ με τους προμηθευτές τους.

    Η Τράπεζα Πειραιώς έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, σειρά καινοτόμων προϊόντων στα σκαριά για όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες ανάλογα το μέγεθος και τον κλάδο.

    Έτσι, στην κατεύθυνση αυτή η τράπεζα «στήνει» ενδεικτικά τη δυνατότητα πολύ μικρών επιχειρήσεων να λαμβάνουν άμεσα, εντός λίγων ωρών, χρηματοδότηση για μικρά ποσά, δίνει δίαυλο ενημέρωσης για συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα μέσω του 360ο Funding ενώ επεκτείνει σταθερά την παρουσία της στη συμβολαιακή γεωργία και κτηνοτροφία.

     Μάλιστα, το νέο προϊόν που συνδέει τους προμηθευτές με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και επιτρέπει στην τράπεζα να δώσει ρευστότητα στους πρώτους με βάση την «εγγύηση» της εμπορικής σχέσης με τους λιανέμπορους αναμένεται να συνδυαστεί με τη συμβολαιακή γεωργία δημιουργώντας μια τριγωνική σχέση με παραγωγούς- μεταποίηση – λιανεμπόριο.

    Η Πειραιώς έχει για την επόμενη τριετία budget νέων χορηγήσεων ύψους 1,2 δισ. ευρώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και 3 δισ. ευρώ για τις μεσαίες, ενώ επιδιώκει μια συνολική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων σε όλα τα επίπεδα και προτεραιότητα για την τράπεζα όσο αφορά τις χορηγήσεις είναι τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

    Το μερίδιο αγοράς του Ομίλου φθάνει το 35% στην επιχειρηματική πίστη, με συνολικά υπόλοιπα επιχειρηματικών δανείων ύψους 40 δισ. ευρώ εκ των οποίων πάνω από το ήμισυ, σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά οι μικρές επιχειρήσεις με τζίρο ως 2,5 εκατ. ευρώ και δανεισμό ως 1 εκατ. ευρώ είναι ο κορμός του επιχειρηματικού πελατολογίου με υπόλοιπα 1 δισ. ευρώ και είναι ενδεικτικό ότι παρά το κακό πρώτο τρίμηνο εξαιτίας της αβεβαιότητας και της κακής ψυχολογίας έγιναν εκταμιεύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ προς πολύ μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκάλυψη: O ΑΒ Βασιλόπουλος φτιάχνει… τράπεζα. Όλο το παρασκήνιο για το νέο σχέδιο των Ολλανδών της AHOLD

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λ. Φραγκιαδάκης: «Όραμά μας είναι μία υγιής οικονομία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Επιστολή Σαββίδη προς Alpha Bank για Mega: Θα δώσω 25 εκατ. ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων σε τράπεζες και εργαζόμενους



    ΣΧΟΛΙΑ