• Big Story

    Γιώργος Οικονόμου: Η νέα εποχή ξεκίνησε

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Η ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, βαδίζει ολοταχώς «στη νέα της εποχή», καθώς, μετά την ολική επαναφορά του ισολογισμού της, ανακοίνωσε και την εξαγορά ενός ακόμη πλοίου με την οποία αρχικά είχε συνδεθεί η άλλη ναυτιλιακή του εφοπλιστή Cardiff Marine.

    Ειδικότερα, η εισηγμένη στο NADSAQ ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι εκείνη βρίσκεται πίσω από την εξαγορά του φορτηγού πλοίου τύπου kamsarmax  United Splendour (χωρητικότητας 82.129-dwt και κατασκευής 2014) της ιαπωνικής ναυτιλιακής United Ocean, μια κίνηση που στοίχισε το ποσό των 24 εκατ. δολαρίων.

    Οικονόμου

    Η διοίκηση της DryShips ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει το σύνολο της απόκτησης του United Splendour εξ ολοκλήρου με χρήματα που προέρχονται από τη διαθέσιμη ρευστότητά της, ενώ η παράδοσή του στο στόλο της αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του δευτέρου τριμήνου του 2017.

    Παράλληλα η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι παρέλαβε και ένα νεότευκτο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax χωρητικότητας 113.644-dwt.

    Ο κ. Οικονόμου, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της DryShips, δήλωσε τα εξής:

    «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε ξεκινήσει να παραλαμβάνουμε τα πλοία που είχαμε εξαγοράσει εδώ και καιρό και παράλληλα συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το στόλο μας με την απόκτηση ενός ακόμη σύγχρονου πλοίου. Η νέα εποχή της DryShips έχει επισήμως ξεκινήσει και αναμένεται ιδιαίτερα γενναιόδωρη για την κερδοφορία και τις ταμειακές μας ροές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Μπαράζ αγοραπωλησιών για τον Γιώργο Οικονόμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Limit up κερδών για τη ναυτιλιακή του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πήτερ Λιβανός: «Χτύπησε» τζακ-ποτ ο εφοπλιστής



    ΣΧΟΛΙΑ