• Big Story

    Απίστευτη απόφαση από τη UNILΕVER: Πουλάει την Άλτις. Ήταν τελικά καταστροφικό το management της Ηρούς Αθανασίου;

    • NewsRoom

    Ηρώ Αθανασίου. Τέως CEO ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas


    Ποιος ευθύνεται για την αποεπένδυση της UNILΕVER στην Ελλάδα;  Γιατί η πολυεθνική αποφάσισε με μια λιτή της ανακοίνωση προ ολίγων ωρών να δηλώσει πως προχωρά σε αποεπένδυση από ένα εξόχως ελληνικό της σήμα; Ποιος η ποια διέλυσε τα τελευταία χρόνια την φήμη της μεγάλης εταιρίας έτσι ώστε να αποφασίσει την αποεπένδυση;

    Γιατί προφανώς κάποιος ευθύνεται για την πτώση του τζίρου σε αυτές τις φίρμες.

    Όπως πληροφορείται το mononews.gr  σε συνέχεια της επαναξιολόγησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, των στρατηγικών επιλογών της Unilever για την κατηγορία των μαργαρινών, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas  γνωστοποίησε  την πρόθεσή της, να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων της.

    Η πώληση θα αφορά τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon. Μια πώληση την οποία όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ή να δεσμευτεί πως θα σημάνει ταυτόχρονα και πλήρη διατήρηση θέσεων εργασίας ή των μαρκών στην αγορά ως έχουν.

    Ηρώ Αθανασίου. Τέως CEO ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas

    Ευθύνες στην κ. Ηρώ Αθανασίου;

    Ουδείς γνωρίζει ποιος ευθύνεται για αυτή την κρίσιμη απόφαση της πολυεθνικής. Όμως στο τιμόνι της εταιρίας τα τελευταία χρόνια βρισκόταν η κ. Ηρώ Αθανασίου (παραμένει έως το τέλος του χρόνου). Όμως ήλθε η ώρα για την ίδια που μέχρι τώρα κρύβεται πίσω από νομικούς να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα.

    1. Πως επί της αρχηγίας της η Unilever αποφάσισε να πουλήσει έναν τόσο σημαντικό κλάδο για τα έσοδα της; Προφανώς η απόφαση δεν ελήφθη σήμερα η χθες αλλά εδώ και αρκετούς μήνες όταν η ίδια είχε ενεργό ρόλο στην λήψη των αποφάσεων.
    2. Ευθύνεται η ίδια για την καταστροφική αυτή απόφαση;
    3. Θα απολυθούν Έλληνες εργαζόμενοι που βρίσκονται για δεκαετίες ολόκληρες στα εργοστάσια της Ελλαίδας;  Και εάν απολυθούν ποιες είναι οι κορυφαίες ευθύνες της κ. Ηρούς Αθανασίου.

    Τι λέει η ανακοίνωση

    Όπως τονίζει η ανακοίνωση “η μεταφορά των μαρκών αναμένεται να περιλαμβάνει το εργοστάσιο ελαιολάδου στην Πειραιώς, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτή την προϊοντική κατηγορία”.

    Η εταιρεία για προφανείς λόγους μιλά για διατήρηση παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα η οποία παραμένει στρατηγική επιλογή όμως ξεκάθαρα πλέον ο νέος επενδυτής θα αποφασίσει το πόσους και ποιους θα κρατήσει, ως είθισται σε τέτοιες μεταβιβάσεις. Ταυτόχρονα, η Unilever αποφάσισε να μεταφέρει πρόσθετη παραγωγή προϊόντων οικιακής φροντίδας στο εργοστάσιο του Ρέντη.

    Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της  η Ελλάδα παραμένει προτεραιότητα για την Unilever και η αναδιάρθρωση αυτή του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και κερδοφορίας της τοπικής εταιρείας, ενώ θα δώσει την ώθηση για εστίαση σε στρατηγικές κατηγορίες και επένδυση σε νέα προϊόντα στην τοπική αγορά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η η Ελαΐς – Unilever με τα σήματα που κατέχει είναι leader στην ελληνική αγορά ελαιόλαδου με δεύτερη μεγαλύτερη την Μινέρβα.

    Η πρόθεση για έξοδο από τον τομέα του ελαιόλαδου στην ελληνική αγορά είναι μία υπόθεση η οποία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Unilever ενώ πρόσφατα αποπέμφθηκε και η τέως διευθύνουσα σύμβουλος της πολυεθνικής κα. Ηρώ Αθανασίου.



    ΣΧΟΛΙΑ