• Big Story

    Να ποια είναι η νέα εποχή σε τράπεζες, επιχειρήσεις και media. Τι λέει κορυφαίος τραπεζίτης

    χαράτσι


    Η διεθνής αγορά περιμένει από την Ελλάδα ένα θετικό σοκ που θα δείξει ότι η χώρα διαθέτει το τρίπτυχο: συνέπεια, αξιοπιστία, εμπιστοσύνη. Και ο καταλύτης θα είναι μία μεγάλη πολιτική αλλαγή.

    Αυτό λέει, μιλώντας στο mononews.gr, τραπεζίτης και συνεχίζει: Εκτιμώ, ότι τότε η χώρα θα έχει μία εκρηκτική ανοδική πορεία που μπορεί να οδηγήσει σε μία 10ετία ευημερίας, σε ένα ράλι…

    Ο ίδιος χρησιμοποιεί συχνά τη φράση «νέα εποχή» και σημειώνει πως το τοπίο πλέον είναι τελείως διαφορετικό για τράπεζες, επιχειρήσεις, media. Μάλιστα τονίζει πως «πολλοί δεν κατάλαβαν εγκαίρως ότι βαδίζουμε σε νέα εποχή και καθυστέρησαν στην λήψη αποφάσεων». Φτιάχνεται μία νέα Ελλάδα με το πιστόλι στον κρόταφο, λέει χαρακτηριστικά και σημειώνει πως η χώρα υλοποίησε μέσα σε σύντομο χρόνο μεγάλες προσαρμογές, τις μεγαλύτερες σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες που βρέθηκαν σε μνημόνιο.

    Όμως ενώ η Ελλάδα διαθέτει καλύτερους δείκτες, αυτό δεν αποτυπώνεται στα επιτόκια των ομολόγων. Η Πορτογαλία με μικρότερες προσαρμογές έχει σήμερα επιτόκιο στο 10ετές ομόλογο στο 3,5% και εμείς στο 8% με τη χώρα να εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός αγορών. Υλοποιούμε συνεχίζει τις δεσμεύσεις μας έναντι των δανειστών, και απορώ γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στην καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Μέσα σε τρεις μήνες μπορεί να το υλοποιήσει και το όφελος θα είναι 4δις ευρώ έσοδα, διότι η απώλεια από τη φοροδιαφυγή του ΦΠΑ είναι τεράστια.

    Για τις τράπεζες όπως λέει το μείζον θέμα είναι ένα: Να πιάσουν τους στόχους για τη μείωση των καθυστερούμενων ανοιγμάτων, εγχείρημα που πρέπει να υλοποιηθεί μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Ο SSM, λέει θα μας ελέγχει κάθε τρίμηνο και κάθε Σεπτέμβριο θα πρέπει να αναθεωρούμε τους στόχους. Όποια διοίκηση δεν καταφέρει να πιάσει τον στόχο θα αλλάζει.

    Ο τραπεζίτης κάνει αναφορά και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, εκτιμώντας πως δύσκολα ο Ιβάν Σαββίδης θα πάρει την τέταρτη άδεια, ενώ περιμένει εκ βάθρων αλλαγή και στο χώρο των εφημερίδων, καθώς ιστορικό συγκρότημα χρειάζεται επειγόντως επενδυτή ή να περάσει σε αυτοδιαχείριση, αλλιώς θα ρίξει τίτλους τέλους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/o-poutin-mplokari-ton-savvidi-o-rolos-ton-amerikanon/77820

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/onoma-tou-sklaveniti-edose-othisi-stous-promitheftes-na-sinenesoun-sto-deal-oles-exelixis/77875



    ΣΧΟΛΙΑ